Absint är en enastående dryck att bjuda på

Absint är en enormt känd dryck och har även förbjudits I somliga länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre populär under tidernas gång och det är icke allihopa som gillar den rätt så beska smaken.

den

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som anser att konstnärer som Van Gogh förmodligen blev lite tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså skaffa malört, tujon samt skapa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt verktyg

Tänk på att du behöver rätt verktyg för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det icke blir en aning sött så är det svårt att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men detta blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du icke vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det faktiskt är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång då och då så är det till fullo säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli bekymmer. Klicklänk till mera info.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke framföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var eftertänksam med att ge för mycket till människor som har en aning besvär med sin alkoholkonsumtion.