Absinthe, – den mest legendariska utav samtliga drycker

Under hela historien om alkoholhaltiga drycker, hittar man ingen mer legendarisk än absint.

De flesta folk innehar förmodligen en grundläggande medvetenhet om att absint är, men de mesta utav dem känner till blott några sanna information om alkohol alternativt alkohol och bara en bråkdel utav dem innehar haft chans att få ett glas av denna mystiska dryck före sig på bordet.

På grund av detta vill jag med det här lilla inlägget presentera för er läsare lite information om denna legendariska spritdryck och se tillbaka på dess briljant förflutna.

Det var i Couvet, Schweiz på 1790-talet som en så kallad allfungerande tonic som kallades absint främst gjordes.

Mycket berusande samt kryddad med anis, sägs absint ha varit uppfinningen av Pierre Ordinaire, en läkare från Frankrike.

Men lokalbefolkningen i byn kommer ihåg att flertal år före Dr Ordinaire kom till platsen, var systrarna Henriod kända för att har fabricera en medicinsk tonic som bar en stor likna med absint föra in absint i sverige.

Likväl var det Ordinaire, ej Henriod systrar, som avyttrade formeln för absint tonicen till Dubied-Pernod familjen, som efter att etablerade den första kommersiella verksamheten i Couvet, ett absint destilleri.

Under de årtionden som följde började absint att förlora sin image som en läkemedelstonic och blev mer känd för sina psykologiska effekter – stimulerande visioner, fantasier samt för att ge inspiration till konstnärer.

Således legenden om den gröna fen kom på plats.

Ett faktum är att hon inspirerade så stora konstnärer och författare som Degas, Van Gogh, Picasso, Hemingway, Oscar Wilde samt Mary Shelley att alstra målningar och litteratur som har blivit tidlös i världens konst samt litteratur.

När artonhundratalet gick mot sitt slut växte en lobby mot sprit i allmänhet samt mot absinthe speciellt.

Så kallade vetenskapliga experiment gjordes för att påstådd bevisa att malörtens olja, en av de flera ingredienserna i absint, var farlig samt giftig, även om endast en liten mängd malört fanns i en absint flaska.

En annan evenemang som skedde i början av nittonhundratalet hjälpte till att försegla ödet för den gröna fen.

En schweizisk man, Jean Lanfray, fick ett raserianfall samt mördade hela sin familj.

Även om mannen hade en lång historia av att vara gravt alkoholiserad samt missbrukare skylldes morden på hans absintintag.

År 1912 gjordes absint olalgligt i många europeiska länder samt US OF AMERICA.

Frankrike följde efter att år 1915.

Antagligen för att det var förbjuden frukt, har flera utav de falska rykten och historier om farorna med absint fortsatt att leva vidare än idag, fastän modern vetenskap innehar visat att malört inte är mer skadligt eller alstrar vansinne än någon annan naturlig ingrediens som pepparmynta olja alternativt vaniljextrakt.

Idag, i begynnelsen av 2000-talet, tas förbuden så sakteliga dän.

I de flesta europeiska länder är absint helt lagligt åter.

I AMERIKA (givetvis) är det fortfarande grundnorm mot att producera och sälja den, även om annorlunda affärsverksamhet innehar hittat på möjligheter att gäcka dessa bann.

Att dricka absint är ej längre ett brott.

För en jänkare, innebär det att det är acceptabelt att inmundiga absint, så länge man köper det från en juridisk, icke-amerikanska källa som du kan hitta Nätet.