Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent samt fräscht

Städa bör man… men ifall man städer med farliga kemikalier så kanhända man icke mår så fint. Då kan det vara fint mycket bättre att nyttja sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och fint därhemma. Detta är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

citronsyra

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och även tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Städa maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är utmärkt med citronsyran är hur den fullkomligt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så enkelt sett. Ta en fullkomligt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att handla farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att sedan låta det hela stå en stund.

OBS: man ska ständigt köpa livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en liknande verkan och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår bra av så blir det skinande rent igen och varenda dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör direkt få en maskin som luktar gott och ser förtjusande ut inuti igen.

Man kan faktiskt också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfaringssätt (ungefär 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för kommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill använda kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till för att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det endast att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en skvätt ned i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten därför att skrubba. Detta leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett grymt starkt medel även ifall det rör sig om en oförvanskad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren återigen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående och värk i magen och det är inte roligt. Det här kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra därefter utan disk.

Det viktigaste är att icke uppförstora. Man måste inte använda mycket för att få den verkan som man är ute efter då man använder sig av den här syran.