Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på skilda sätt

Den som just har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på lite annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det eventuellt så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologiska

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan förstås också läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det betydelsefullt att fatta att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara väldigt positivt men ifall man väljer fel doft så kan det få omvänd verkan.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är alternativt genom att addera den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande verkan. Det här blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Ifall man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker också god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre annorlunda sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara återhållsam med eftersom inte alla doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint samt citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan även droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor och deras effekt

Man bör ta det få försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det särskilt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det också relevant att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som ej är så behagliga.

Ett säkert sätt att handla hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då handlar man därjämte utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du ska lägga på eteriska oljor innan du handlar en doftolja att komma igång prova med. Något som är hejdlöst lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss icke klarar doften av detta, så det fungerar ju också som lusmedel.