Stevia sötningsmedel ger samtliga chans att njuta av godis

Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav detta är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan beställa Stevia sötmedel på denna länk.

kim

Stevia sötmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra alternativ för den som inte vill ge upp sötsaker men beredvilligt undviker alla de dåliga påföljderna som strösocker för med sig. Att ämna hålla sej ifrån strösocker är standard och dyker upp ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket består av flera olika varianter, men framförallt av två annorlunda typer som lätt nog heter art 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig handlingskraft med vettig fördelning och lider man av art 1 diabetes så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också kvickt minska i kilon. Art 1 sockersjuka är ett dödlig befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder såklart inte att man vill sluta äta sötsaker och idag finns det val för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så blott enormt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå minska i vikt, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri kost.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå ner i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel inta fritt av proteiner och fett för att stilla hunger samt tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, därtill protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till frukost när man vill gå dra ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.