Upptäck effekterna av Saigon-kanel för viktminskning med 5:2 metoden

Saigonkanelen växer exakt som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en typ exklusiv för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en ljuv bastant kanelsmak eftersom den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka mycket om den här kanelen.

Det finns dessutom åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte endast den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet också att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är oerhört effektiv på det.

Saigonkanelen hjälper dig handskas med blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen stävja de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är aningen dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara mycket större och därtill är blott smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du finna i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa via internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till därför att kringgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per person och år. Att dra ner aningen på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. vad innebär 52 metoden

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Ljuvlig dryck som får dig att både förtränga hungern samt hantera blodsockerfallet!