Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har otaliga användningsområden och tack vare att den är fullkomligt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp smak från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det medför självklart ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart har gräddaromerna ytterligare användningsområden än endast till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga hälsosam, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul färg och smak från banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man vill ha aningen mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid leda till aningen egenartad eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med lite mer exotisk smak och oerhört dynamisk grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.