Atkinsmetoden lämpar sig väl för massa personer

Man hör ofta att Atkinsmetoden ska vara flexibel och lämpa sig för massa olika människor. Vi har alla annorlunda förutsättningar och lever under särskilda villkor och omständigheter. Då och då kan det innebära begränsningar i levnadssätt, och att till exempel påbörja Atkinsdieten är därför ej självklart för alla med tanke på de risker dieten kan innebära för en del.

Den som lätt blir gnällig och trött av blodsockersvängningar ska undvika Atkinsdieten. Detsamma beträffar den som har en ökad risk för hjärtsjukdom och har sämre kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte det samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och samtidigt hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit flera positiva rapporter. Men experter rekommenderar likväl att man ska förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten ifall man har hjärtsjukdom eller mindre bra kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma håll och sålunda blivit mer etablerad.

Det finns många fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär till exempel ett levnadssätt med jämvikt mellan näringsintag och motion. Stundtals kan det vara svårt att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är lämplig för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som uppskattar uppenbara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter till exempel pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ner på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte en aning vispgrädde.

Atkinsmetoden är också passande för vegetarianer samt veganer. Dessutom erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av mat som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med mångahanda snabbmatställen och annorlunda typer av restauranger. På så vis kan Atkinsdieten ses som mycket reglerbar.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den lämpad för massor människor. Klicka nu Den som äter i enlighet med Atkinsdieten kan dessutom vara flexibel mellan faserna och skifta dem sinsemellan. Exempelvis kan en del människor vara i behov av mer tid än andra i induktionsfasen för att nå ketos. Och människor i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, måhända tvingas återfalla till induktionsfasen för att uppge ännu ett exempel.