Blåbärsvatten på jobbet piggar upp less personal

Blåbär arom för vatten på jobbetAromhuset lanserar sex av sina framgångsrika smaker i större pumpflaska avsedd för vattenautomater på jobbet. En av de utvalda vatten på jobbet smakerna är blåbär som har nått stor framgång bland privatpersoner. Den nya pumpflaskan gör det enkel att dosera aromen i det kolsyrade vattnet, oavsett man vill smaksätta en liten plastmugg med vatten eller en fullproppad halvliters plastflaska.

Vatten är den överlägset största beståndsdelen i människokroppen. Det fyller oändliga funktioner samt utan vatten klarar vi oss inte i flera dagar. Vi avdunstar vatten hela tiden, igenom andning, transpiration och urin, samt behöver fylla på vattennivån i kroppen med åtminstone 1-2 liter om dagen, annars får vi vattenbrist. Det är långt ifrån evig man känner sig törstig när man får vätskebrist, men andra tidiga symtom är att man känner sig en aning seg samt ofokuserad, man får huvudvärk samt torr gap. Varma dagar, alternativt dagar emedan man känner sig tillägg jäktad borde man dricka extra mycket vatten samt ser man bara till att dricka vatten med plan mellanrum så undviker man vätskebrist.

Flera arbetare ute på arbetsplatserna i Sverige – och i resten av världen för den delen – har gjort sig avhängig koffeindrycker för att kvickna till under arbetsdagen. Fika och andra koffeinhaltiga drycker har emellertid vätskedrivande effekt samt torkar ut kroppen. Istället för att fylla på vätskenivån när kroppen visar tecken på uttorkning så tar man sig en kopp kaffe som stöder för en liten stund. Sedan blir man emellertid ännu segare och får ännu svårare att koncentrera sig och man tar en färsk kopp kaffe och har fastnat i en ond cirkel. En inrådan är att byta ut en aning av det fika man häller i sig under en arbetsdag mot vanligt vatten, samt ha för vana att inmundiga vatten med var kopp fika.

Medvetenheten om att man bör dricka vatten ofta ökar ständigt, så även bland Sveriges uppdragsgivare som installerar fler och fler vattenautomater på sina arbetsplatser. Vattenautomaterna skänker personalen tillgång till kyligt samt hälsosamt vatten direkt i arbetslokalen samt är dessutom en ganska trevlig läge att möta sina anställda på. Lite som den gamla rökrutan, men betydligt friskare. De moderna vattenautomaterna har ideligen också en kolsyrekran vilket inspirerar fler att dricka mer vatten. Bubbelvatten är ju mycket festligare än vanligt slätt vatten.

Aromhusets smaker för kolsyrat mineralvatten har blivit ett framgångsrikt koncept bland privatpersoner. Smakerna är varierade och går att förena med varandra till flera annorlunda smakvariationer. De är dessutom helt fria från socker och kemiska sötningsmedel så de tilltalar allt från småbarnsföräldrar till diabetiker och diethållare. Vi har fått en ökad medvetenhet om vad vi stoppar i oss och att kunna krydda sitt kolsyrade vatten med något som inte medför något negativt för hälsan har varit mycket välkommet.

Smakerna som nu lanseras i ny, större pumpflaska passar arbetsplatsernas vattenautomater perfekt. Ett pumptag är passande för en liten plastmugg på 150 ml kolsyrat vatten samt 3-4 tag är passande dos till en halv liter vatten. Varje aromflaska består av 270 ml arom vilket räcker till hela 58 liter vatten. Blåbär är en smak som är enkel att avhålla emedan den är både söt samt syrlig – absolut som blåbär ska vara. Övriga smaker i den nya pumpflaskan är melon, hallon, persika, äpple samt granatäpple.

Aromhusets smaker för bubbelvatten på jobbet har blivit omskrivna i bloggosvären, bl.a. på laskmaskin.com.