Broddar för löpning är en nödvändighet för den som önskar fortsätta att springa under vintern

Broddar för löpning kan man köpa på några annorlunda platser. Sportbutiker brukar få några alternativ och platser som Clas Ohlson eller Jula säljer halkskydd. På webben kan man givetvis oxå finna isdubbar till skor samt letar man runt en del så kan man mestadels hitta de bästa erbjudandena just på internet. Till exempel så säljer webshopen www.allt-fraktfritt.com prisvärda broddar för löpning alternativt bara till standard vardagsbruk.

Innehar man hund så har man zero annat alternativ än att ta ut den på sina regelbundna promenader, även om väderlek och väglag. Det är en handfull små hundraser som föga ska mer än att komma ut ur huset för att få effektuera sina behov, men de allra mesta hundar behöver längre motionsrundor varje dag samt det går inte att hålla dem inne bara för att det råkar snöa eller regna ute.

Hundar är utrustade med klor och trubbiga trampdynor och halkar på grund av detta inte så enkelt, även på halt väglag. Vi människor å andra sidan, bär sällan isanpassade skor med dubbar samt skall på grund av detta investera i broddar till skor, speciellt om vi innehar vovve alternativt av annan motiv måste röra oss mycket ute under vintern. Mer info om broddar o halkskydd finns här.

För alla de som gillar långa promenader, en joggingrunda då och då, eller de som vägrar förlägga sin löpträning på gymmets löpband under flera månader var år är broddar för språngmarsch alternativt promenader oxå viktiga.

Halkskydd brukar säljas i tre-fyra storlekar som var samt en sedan passar åt ca tre-fem skostorlekar, till exempel så matchar broddstorlek S vanligtvis fötter som bär skostorlek 33-38 osv.

Även under vårt normala rörelsemönster ute så är broddar helt färdigt en smart vinterinvestering. Många halkolyckor som resulterar i ett brutet ben alternativt en lättare hjärnskakning inträffar när vi stressar mellan jobb samt gym alternativt till och från busshållplatsen. Hälften utav samtliga som söker läkarvård efter att en halkolycka är dessutom under 30 år gamla som direkt tar kol på myten att det mest är äldre som halkar ute vid halt väglag. Tvärtom så har äldre mestadels hjälpmedel i form av rollatorer alternativt käppar, därtill traskar betydligt försiktigare än yngre, generellt mer stressade folk.

Om man tränar löpning så behöver man i regel ut och träna flertal gånger i veckan för att hålla sin flås i trim. Någon vars exercis mest innehåller promenader ska ej direkt bevara sin kondition på samma fason utan kan göra paus om vädret är dåligt. Löpare tillhör oxå mestadels ett utav två läger, där det ena bara gillar utomhuslöpning och det andra att träna på löpband. Är man en som önskar löpa utomhus så är det en pina att tvingas springa sina km på ett löpband. Man saknar det gröna, den friska luften samt frihetskänslan det skänker att springa utomhus.

Om man gillar sina löprundor i naturen så bör man ge sig själv möjlighet att njuta av dem året runt och med halkskydd under skorna så kan man det. Broddar för löpning skänker en fasthet mot marken även på riktigt halt underlag som fruset vatten samt snö.