Broddar till löparskor är ett måste för springfantaster

Broddar till löparskor finns nu att köpa lite varstans. I sportbutiker eller på nätet på bl a allt-fraktfritt.com finns det isbroddar, men de tar slut snabbt! Blott på webben kan man känna sej hyfsat trygg med att kunna finna halkbroddar när än man är i behov.

Broddar till löparskor blir mer eftertraktade för var år som går, allt flera önskar känna sej trygga i löpspåren och fria att springa ut en sväng när än lusten faller på. För en som trivs att springa i det gröna känns löpbandet på gymmet fruktansvärt oinspirerande och kanske faller man på grund av detta enkelt ur gängorna under vintern. Problemet är ju att vi här i norr har väldigt lång vinter och om man ska tveka med sin motionsträning under en så pass stor del av året så når man antagligen ej riktigt dit man vill med sin exercis.

Info från: https://halkskyddnu.se/
Broddar skor nyttjas inte bara av motionärer samt idag rekommenderar man samtliga att begagna broddar till skor när det är chansning för glatt väglag. Ungefär 25000 personer halkar årsvis samt slår sig så pass allvarligt att de tvingas uppsöka akuten. Något fler är kvinnor än män och hälften utav dem samtliga är under 30 år.

De som använder skor med broddar är oftast exakt de som motionstränar, alternativt hör till den äldre generationen. Emellertid inträffar ca 40 % utav alla halkolyckor på trottoarer samt vägar. En tredjedel händer på tomten och i ens bostadsområde. När det gäller barn så sker nära nog hälften under skoltid. Fotled och handled är det vanligaste skadeområdet, men hjärnskakning är inte heller helt sällsynt.

När det innefattar äldre människor så krävs extra varsamhet eftersom deras ben är skörare samt bryts lättare. En mycket allvarlig skada bland äldre är av lårbenshals eftersom det inte är så enkelt att tillfriskna från och har en gammal anatomi en gång tvingats hejda sig under längre tid så blir hela systemet påverkat. Dock brukar äldre vidta betydligt större försiktighetsåtgärder än yngre, kanske innehar de med sej en pinne eller rollator att backa upp sej på dessutom.

Det finns så klart olika varianter utav isbroddar till skor, vissa är mer pålitliga än övriga även om alla helt klart skänker bättre fattning mot marken än inga alls. Broddar till löparskor borde dölja hela skosulan och helst ska det existera 2-4 metallpiggar under hälen och 4-6 stycken under framfoten. Alldenstund man är opp i rättså hög fart när man springer så är det viktigt att det finns brodda runder hela foten.

För normalare vardagsbruk så kan det räcka med halvfots doja broddar. Helst skall de äga kardborrsknäppning eftersom det gör dem enklare att anpassa samt att ta på samt utav. Alldenstund att man aldrig någonsin får tillstånd att bära broddar löpning inomhus då de förstör golvytor, så behöver halkbroddar tas utav samt på alltid man traskar i samt ur bussar, in samt ut ur butiker samt så klart till jobbet.

Så, gillar man sitt löpspår och känner sej beroende av kontakten med marken så gör man sig själv en stor tjänst genom att satsa i broddar till löparskor före vintern.