Broddar till skor eliminerar risken att trilla på isfläckar

När det är halt och osäkert ute på vägarna så är broddar till skor en billig olycksförsäkring. Med isbroddar under skorna har man ett mycket fast samt säkert grepp med fötterna, även när det är riktigt halt.

Sverige innehar långa vintrar samt gatorna är ganska osäkra under förhållandevis lång tid varje år. Mycket utav folk halkar ute samt skadar sej så pass att de behöver leta läkarvård. Akutmottagningar runt omkring i landet tar varje vinter emot 15000 kvinnor samt 10000 män som till följd utav en halkningsolycka ska behandling.

Till skillnad från vad man kanske kan tro så är hälften utav samtliga de halkfall som rapporteras folk på under 30 år gamla. Det är inte som man kanske föreställer sej, att gamla personer med dålig balans samt osäkert allmäntillstånd är de som halkar mest. Tvärtom så innehar dessa oftast allaredan vidtagit de åtgärder som krävs, extra stöd i form utav rollator och ej sällan exakt skor med broddar. Yngre individer hastar istället fram för att hinna emellan alla åtaganden. Man räknar utan att halka på en isfläck men det krävs verkligen inte särskilt mycket för att det ska hända. En bruten handled är sedan något som både smärtar samt gör ens liv onödigt komplicerat.

Broddar till löparskor kan vara precis samma art utav broddar som man väljer att använda till vardagligt användning, de skall vara rejäla och täcka hela fotsulan för att tåla att springas med. Mestadels har isbroddar till skor ett par till fyra metallpiggar under hälen samt fyra till sex piggar under framfoten.

Efter att är det broddar som är avsedda för lite mer enkla former. Dessa är framtagna för att vara smidiga att ta av och på, men samtidigt ge tillräckligt med fasthet under fötterna när vägarna är slippriga. När man gå till jobbet, affären, en snabbrunda med hunden alternativt antagligen på väg till gymmet så är dessa isbroddar till skor ypperliga. De innehar broddar som fästes under antingen framfoten eller hälen vari hälvarianten är lite säkrare men framfotsvarianten behändig för den som gärna bär nätta skor med klack.

Flera är vi som älskar våra dagliga promenader eller joggingrundor, på vintern är det svårt tillgängliga till en procedur vad gäller träningen alldenstund väglaget mestadels gör det omöjligt. Löpbandet på gymmet är långtråkigt och ger bara motionsbiten medan en runda utomhus ger så mycket mer, som frisk luft, tid för begrundan samt fina miljöer.

Om man fäster broddar löpning under skorna så är det inga som helst ursäkter längre för att hejda inne, oavsett väderlek och väglag. Broddar till skor finns att handla i bland andra sportbutiker, nätbutiker, eller på Clas Ohlson. I webshopen www.allt-fraktfritt.com kan man köpa prisvärda broddar till skor. På https://allt-fraktfritt.com/broddar-halkskydd-80/broddar-ishalkskydd-dubbar-fram-valfri-storlek-719.html kan man läsa mer om broddar och halkskydd för skor.