De många fördelarna med Atkinsdieten

Skälen till att välja en diet enligt Atkinsmetoden är många och bra. Många människor har funnit metodens fördelar och det är för den skull den blivit en av de mest populära lågkolhydratsdieter att följa. Bra sajt Enligt flera pågående undersökningar har inget hittills påvisat några på sikt negativa effekter.

Den som har diabetes kan utan bekymmer äta enligt Atkins. Anledningen till att metoden lämpar sig mycket bra åt diabetiker är för att dieten innebär att en ständig låg nivå av insulin hålls, och det genom att undgå kolhydrater, om inte helt å hållet så till en viss grad.

De främsta skälen till att välja Atkinsdieten är att kroppens fettlagring minskar, suget efter mat minskar och på samma gång behöver man inte oroa sig för att vara med om svältkänslor. Att hålla insulinet lågt genom att begränsa intaget av kolhydrater resulterar i att kroppen inte lagrar lika mycket fett. Att å andra sidan äta rejölt med fett och kolhydratrik kost i kombination ger ett påslag av insulin som innebär att kroppen lättare lagrar fett.

Till dess man börjar närma sig målvikten bör man inte äta mer än 40-60 gram kolhydrater per dag. Ett exempel på kost enligt Atkins är att man äter kött som normalt men byter ut pasta, potatis, ris samt bröd mot sallad alternativt grönsaker. För extra mättnadskänsla ska man addera lite extra sås eller något motsvarande fettrikt. Faktum är att man enligt denna metod äter färre eller max liknande mängd kalorier som intaget av normalkost. Fett och protein medför att man håller sig mätt längre än på kolhydrater.

Det finns enligt Atkinsdieten inget strikt tvång att samtidigt motionera eller träna för att dieten ska få effekt. Förvisso så uppnår man givetvis snabbare resultat genom att samtidigt motionera alternativt träna.

Att börja med Atkinsdieten har flertal likheter med att bli vegetarian. Det må vara en rejäl förändring i början att exkludera ett födoämne. Men efter ett tag så beskriver många människor att det uteslutna födoämnet inte längre är saknat.

Faktum är att förhöjt blodsocker kan medföra illamående hos en person som går på Atkinsdieten. Det uppstår när kroppen efter lång tids uppehåll plötsligt får i sig något mycket sött eller något som innehåller mycket kolhydrater. Men förutom det så mår personer som går på Atkinsdieten överlag utmärkt och gläds över den påtagliga viktnedgången som så många eftersträvar.

Och när väl kroppen blivit avvänd sockersuget så blir det mindre svårt att upprätthålla Atkinsdieten. Är man bara tillräckligt motiverad så kommer Atkinsdieten så småningom uppvisa goda resultat. I jämförelse med andra traditionella lågkolhydratdieter så har det påvisats att metoden enligt Atkins innebär att man snabbare uppnår viktnedgång och att man under längre tid har lättare att hålla vikten.

Flera som provat Atkinsdieten beskriver hur tacksamma de är för det breda tillåtna utbudet av mat, och som flera förknippar med godsaker. Vad sägs om exempelvis ostar, grädde, créme fraiche och majonnäs m.m. Att ha möjlighet att kunna äta mat som är härlig underlättar

Ifall man finner att Atkinsdieten är lämplig och man trivs med den så kan den ge en långvarig stadig vikthållning.