Eteriska oljor som tea tree stöder dig med olika hälsosituationer

Eteriska oljor har funnits i över 6000 år och används t.ex. tack vare sina effektiva resultat vid situationer med hälsan som folk kan ha. Oljan utvinns ifrån olika delar av en mängd olika sorters växter som finns i naturen. Vissa eteriska oljor används för att öka ens immunförsvar, somliga för hudproblem och en del används i psykologiska sammanhang.

En av de eteriska oljor som används ofta numera är den så kallade tea tree oljan. Den härstammar från Australien samt kommer från trädet Melaleuca alternifolia.

Den användes först av aboriginerna i Australien som krossade dens blad för att behandla olika sår skador samt skrubbsår. Den eteriska oljan fick namnet tea tree när den brittiska utforskaren James Cook fann den. Han skulle använda dess blad för att göra en dryck och upptäckte att bladen hade förmågan att bota skörbjugg samt att den även kunde användas vid andra hälsoproblem.

Tea tree olja började användas runt om i världen via folk som själv odlade den. Oljan hade en effektiv behandling mot olika hudproblem, men även en desinficerande roll som kan bekämpa olika virus samt bakterier.

Tea tree olja är godkänd av Läkemedelsverket i Sverige och används för att t.ex. behandla olika hudområden som är inflammerat eller kliar. Det är ett naturläkemedel som är effektiv på att behandla acne, psoriasis, eksem, klåda och skärsår.

Tea tree olja ingår även i flera olika hudvårdsprodukter som badolja, hudlotion, schampo, deodoranter och ansiktsvård.

Användningen av eteriska oljor gjorda av tea tree är bred, t.ex. kan du använda det mot spruckna hälar samt solsveda. Själva blodgenomströmningen ökar med tea tree oljan samt gör så att hudrodnaden, ömheten och svullnaden vid solsveda lägger sig fort. Oljan är även effektivt vid mygg samt andra insektsbett, den har en klådstillande och bedövande effekt som stöder en snabbt.

Det är viktigt att man känner till hurdan man använder oljan rätt. För det första måste man förstå att den kan användas när den är i utspädd form tillsammans med 9 delar barnolja eller olivolja. Sedan är det viktigt att inte använda det längre än en månad om man använder det hela tiden på stora områden.

Det finns några risker med användningen av tea tree olja samt det är att den kan påverkas av ljus och hetta. Detta kan leda till att huden ofta blir irriterat, så man måste vara försiktig vid användning med denna olja.

Tee tree oil har en bra egenskap som är att man kan direkt applicera det på huden, jämfört med andra oljor som leder till brännskador om man applicerar de där direkt.

Andra användningsområden för eteriska oljor som tea tree:

Förutom att använda det vid behandlingar hos folk så är den även

verkningsfull hos husdjur. Den är bra mot loppor och inflammerade pälsfläckar.

Den fungerar även bra som ett effektivt rengöringsmedel. Om du har bekymmer med mögel eller mjöldagg så är tee tree oljan ett perfekt val. Dens starka lukt dödar dem enkelt.

Det finns flera olika eteriska oljor att använda sig av i världen idag och en av de där är tea tree oljan som ger dig effektiva resultat i olika områden.