Gå opp i vikt med LCHF

För låg kroppsmassa är lika irriterande som att väga för mycket

Det är inte alla som kämpar mot överflödiga kilon, även om detta problem helt färdigt har fått mest uppmärksamhet genom åren. Underviktiga personer som inte går upp i kroppsmassa fastän de försöker, upplever samma dåliga självkänsla samt otillräcklighet som överviktiga människor gör. Ofta handlar deras bekymmer om dålig aptit, en enormt engagerad livsstil eller någon form av åkomma. Läs mer här

En fet människa hånar man sällan öppet, det är tabu att gnata på någon med enorm övervikt om att förtära mindre eller lägga band på sig själv, för man vet ju hur svårt det kan vara och att det kan finnas en stor mängd psykologiska låsningar bakom. En underviktig individ är det dock i de flesta sammanhang ok att alltid driva på till större portioner, tätare avsikt och dylikt. Att dessa uppmaningar är både onödiga och många gånger sårande varesig man inte vet om detta, men så är det. Få människor trivs med ohälsosam undervikt och gör man det så har man antagligen någon form av ätstörning.

Äta på regelbundna tider

En nyckel till att finna en nyttig kosthållning samt vikt är att förtära på regelbundna tider. Är man underviktig så kan ett mål mat var tredje timma kunna vara lämpligt. Är man fet så kan det få gå en aning längre emellan målen.

Aptitdödare

Att exkludera socker ur sin diet är mycket effektivt för den som vill gå upp i vikt, även som för den som vill gå ned i vikt, men av en totalt annan orsak. Småäter man söta måltider så tappar man aptiten på riktig mat, mat som bygger en hälsosam kropp. Antagligen dricker man en Coca-Cola till frukost samt känner sedan ingen aptit förrän efter arbetsdagens slut. Börjar man istället dagen med ett stabilt mål hållbar av äggviteämne samt fettrik kost så är en mager anatomi snart redo för mer rejäl energi. Lemonad, godis, chips, koffein samt elakt sammansatta halvfabrikat är riktiga aptitdödare för de som redan lider av dålig hunger.

Extra fet kost!

Igenom att förtära blott äggviteämne samt fett så bygger man upp kroppen på ett hälsosamt sätt utan att fylla ut med onödiga kolhydrater som likväl inte ger något vettigt. Som underviktig är det tillägg angeläget att man får i sig riktigt mycket fettämnen så feta såser, cool kött och nötter är ypperliga ingredienser i ens måltider.

Proteindrinkar

Att dricka proteindrinkar kan hjälpa till att få startat både aptit och energinivå. Särskilt aktiva människor behöver fylla på med äggviteämne jämnt för att inte gå miste om muskelmassa. Ofta upplever underviktiga att det är enklare att dricka energin än att tugga den i sig.

Uppbyggnad inifrån

LCHF består av väldigt näringsrik mat som bygger opp allt från organ till ligament och muskler. Är man som underviktig förskräckt för att gå opp för mycket, kanske lider man av någon ätstörning, så är LCHF helt givet svaret eftersom man på denna diet når sin idealvikt, men inte mer än så. Muskler, tunga ben och hälsosamma organ väger mer än smala ligament samt skinn utan att man ser nämnvärt bredare ut.

Svaret för underviktiga sockerjunkies

Har man besvärligt för att avsäga sig alla söta smaker så finns det numera sötningsmedel samt aromer som man kan använda som är totalt fria från kolhydrater. Aromhusets essenser för allt från bordsvatten till yoghurt, visdpgrädde samt kaffe har blivit en enorm hit. För att söta sitt fika kan man droppa i Sucralose från allt-fraktfritt.com. Ingen skall tarva gå otillfredsställd på LCHF!