Grädde och yoghurt med smak av melon

En av två nykomlingar från Aromhusets kategori för vispgräddearomer är Melon som gjort succé ute i handeln. Vispgräddearom med smak av Melon ger grädden god, saftig smak av melon samtidigt som den ger färg åt grädden oerhört piggelingrön. Detta är en utmärkt produkt att tillämpa till allt från tårtor samt bakelser som till den naturella morgonyoghurten.

Det är Gert Strand ABs framgångsrika varumärke Aromhuset som kommer ut med de två nya smakerna för vispgrädde, Melon och Banan. Banansmaken var solklar, dels för att den gula kulören behövdes i utbudet, men framför allt för att banansmaken är så uppskattad och användbar i många varierande sammanhang.

Melon är en exotisk frukt som inte alls är lika vanligt använd som bananer är, men dess söta, mjuka arom är evigt uppskattad av stor som liten. Man ville frambringa en arom med grön färg och hastigt valde man att producera en vispgräddearom med smak av Melon som sista nytillskott för denna gång. Valet var klokt för melonaromen är fullständigt ljuvlig! Smaken känns så fräsch och ljuv på samma gång och har man väl börjat äta av den så är det tufft att lägga av. En favorit är att mixa 2 ml vispgräddearom Melon i morgonyoghurten och därefter droppa ner en droppe Sucralose och blanda ordentligt. En söt, smakfull frukost som man står sig länge på och inte ett uns av onödiga kalorier eller kolhydrater får man i sig.

I en tid där allt fler vill äta allt färre kolhydrater är efterfrågan på kolhydratfria sötsaker stor och med Aromhusets vispgräddearomer blir det plötsligen så enkelt att baka mumsiga sötsaker som tårtor och glass utan att peppra dem med sockriga ingredienser. Det finns en uppsjö recept på LCHF-vänliga tårtbottnar att baka och med vispgräddearom Melon från Aromhuset kan man smycka tårtan med klargrön, melonsmakande vispgrädde – MUMS!

Aromhusets produkter finns bl a att köpa på www.allt-fraktfritt.com och när man handlar Aromhusets varor så medföljer en liten doseringspipett. Doseringen som gäller för vispgrädde är 3 ml arom per 2 deciliter vilket i praktiken medför en halv flaskkork arom per deciliter. Man ska akta sig för att överdosera då det kan förmedla konstig bismak, men man kan gärna experimentera med mindre doser för mildare smak och svagare kulör. Det går även förträffligt att mixa aromerna för att bilda andra färger och spännande smakkombinationer.

En flaska visgräddearom med smak av Melon innehåller 30 ml essens och räcker därför till 2 liter grädde vilket är en hel del grädde. Ett stort plus är att Aromhusets smakessenser för grädde, kaffe och bordsvatten är små och därför inte tar någon som helst plats i skafferiet. De är dryga och extremt prisvärda, det är helt klart idé att köpa på sig några varierande smaker av varje sort.

Barnen blir glada av Aromhusets vipgräddearom och sinnena nöjda och aromen kommer sannolikt bli en storfavorit bland smaksättarna på hyllorna i handeln såväl som i svenskarnas skafferier.

Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets Melon vispgräddearom är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.