Italienskt fika med bittersöt amarettoarom

Choklad kaffearomAtt krydda fika har blivit ganska populärt i en värld där kaffeindustrin är diger samt alltid expanderande. Det finns kaffe som är kryddad redan från begynnelsen och suryps som skänker både smak samt mycket av sliskig sötma. Aromhuset släpper nu fyra aromer för fika, alla fria av socker och sötningsmedel samt därmed ett efterlängtat alternativ för alla kaffeälskare.

Amaretto är en av dom fyra aromerna för fika som nu lanseras under varumärket Aromhuset. De övriga smakerna är choklad, vanilj samt hasselnöt. Alla fyra smaker har väldigt klara samt säregna anlag och Amaretto har absolut den mest genomträngande smaken av dom alla fyra.

Amaretto är egentligen en italiensk likör som tillverkas av mandel. Amaro betyder förbittrad men likören görs på en kombination av bittermandel och sötmandel, alltemellanåt tillsätts även en aning persika. Därjämte tillsätts stora mängder socker i tillverkningen av Amaretto så även om det finns en svagt bitter underton så är Amaretto till största del en söt smak.

Aromhusets Amaretto är en absolut alkoholfri doft och ingen likör, men smaken man så antagligen förknippar med likören återfinns i aromen. Det är en vederkvickande samt nästan en aning syrlig smak som inte går att ta tappa på samt för den som diggar mandel är det en riktig hit.

Aromhusets kaffearomer består av varken socker eller sötningsämnen och är därmed inte i närheten av att vara sliskiga. De är å andra sidan rika på äkta smak samt ger kaffet ett korrekt höjning. De olika smakerna skiljer sig kraftigt från varandra så det finns garanterat en arom för varje arom.

Aromerna är ett fullgott alternativ för den som försöker leva en aning mer hälsosamt men likväl tycker om att prova med goda smaker samt annorlunda kaffedrinkar. De passar lika duktig i det vanliga bryggkaffet som i den avancerade kaffedrinken.

Varje fjuttig aromflaska innehåller 30 ml arom och det räcker till 15 koppar kaffe om man doserar i enlighet med rekommendationen. Doseringen går jättesmidigt med den lilla flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett. Ett par ml arom, alternativt 2/3 kapsyl, är lagom för att ge fyllig arom åt en normalstor kopp kaffe. Exakt Amaretto är en väldigt påtaglig arom, så antagligen vill man dosera något mindre.

Man kan hava dessa smaskiga aromer även i övrigt, t.ex. desserter alternativt mjölkdrinkar. Att dom är frikänna från socker gör att både bantare och diabetiker kan frossa i de där utan obehagliga konsekvenser samt saknar man sötma så är det blott att tillsätta lite socker själv – busenkelt!

Aromhuset har sedan tidigare en framgångsrik framställande av bordsvattenaromer, även dom absolut kalorifria. Företaget bakom framgången är Gert Strand AB samt dess grundare Gert Strand låter meddela att man välkomnar nya återförsäljare för dessa innovativa kaffearomer. Strand, som befinner sig i branschen i många år allaredan, antaga att kaffearomerna kommer att bli åtminstone lika populära samt omtyckta som aromerna för mineralvatten.

Fika har vandrat från att vara ett självklart men ganska variationslöst inslag i vår vardag till en formell trend med allt vad det innebär av utökat sortiment, accessoarer, tillsatser, utbildningar och till samt med tävlingar i konsten att få fram det bästa kaffet. Man intresserar sig för allt från kaffebönornas grovlek, till bryggtid och vilken sorts mjölk som lämpar sig superb till vilket kaffe. Aromhusets kaffearomer är det senaste tillskottet i kaffevärlden. Mer fakta finns på Newsdesk.