Kan smaksatt bubbelvatten göra dig fet?

Samtliga innehar hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att inmundiga.

Folk kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera korrekt, men de större människor tycker möjligheten att dra i sig mugg eller glas efter att mugg med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

Flera människor vänder sej till mer dramatiska drycker, som kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till och med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten faktiskt kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är helt lätt falskt, så du man vara totalt lugn samt fortsätta dricka kryddad karboniserat bubbelvatten.


Kolsyra själv och smaksätt.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten eller dricka, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Dessutom kan kolsyragasen verka helt tvärtom att man känner dej mätt fortare och detta skulle faktiskt kunna bidra till dina ansträngningar att viktnedgången.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men när bubbelvatten i sej är helt ofarligt samt möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta människor inte det i sin fräscha design.

Vanlig läsk har en ansenlig samt fruktansvärd antal socker samt kalorier.

Också lightläsk, med noll kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är lite bättre, man måste helt lätt själv avsyna dryckens natriumhalt och art av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka verklig samt rätt så kraftig viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare av läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan agera missvisande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som läsk.

Man gillar att en burk Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice innehåller “goda” vitaminer och mineraler som saknas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sig analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma innefattar för ett glas Oboy, hållbar utav kaffegrädde samt 4 teskedar chokladpulver.

Även i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dig ej bara vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka kolsyrat vatten för att njuta utav dess skojig, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig vana att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej framkallar någon viktökning.