LCHF:s hemligheter avslöjade

LCHF god och väldigt hälsosam mat

Är du LCHF-frälst pga alla de trevliga effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker och försvunnet sockerbegär? Välkommen till en stor förening!

Antagligen känner du dej likväl en aning deppig för att du blott äter ägg, kött och sås, frukost, lunch samt middag och känner att matbiten i livet – fastän du äter bra – har blivit för begränsad samt upprepande.

Sötsuget är i sanning frånvarande, men det vore likväl gosigt att alltemellanåt få äta en god dessert, alternativt att kunna ta en macka till frukost, istället för ägg eller yoghurt som valet för tillfället står emellan. Inga problem.

Saker man saknar och vad man kan hava som substitut

Att få bre ett tjockt lager smör samt toppa den med en god skinka eller salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are går bort den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att säga. Alternativt?

En aning beroende på hurdan strikt man är med LCHF så kan man finna mängder av annorlunda brödrecept på internet och i särskilda LCHF-kokböcker som faller i ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer och nötter av olika slag och krydda med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika och massiva än vanligt fralla samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att gå tillbaka till smaklöst, svampigt fralla.

Bakverk samt andra godis

Godis då? Det finns hur mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia och Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man alstra fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar och godis. Mörk choklad funkar i små mängder samt nötter är alltid bra i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are innefattar tiramisu, cheesecake, negerbollar, pajer samt glass. Blott fantasin sätter stopp och där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så god att man kan äta den med sked. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste samt kastar brödet alternativt en del av det. Entrecote med Pommes – bort med pommesen.
Man lever gott som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man begagna de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som nuförtiden också finns i risvariant, alternativt så kan man använda sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på internet. Som substitut för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man hettat upp i micron så den börjar rinna.

Smaksättare samt aromer

För att smaksätta sitt kolsyrade vatten måste man försöka Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla skänker fräschör samt piff till ens bubblor totalt utan att tillsätta några kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat vatten är godare än smaklöst och dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka samt Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, dessutom från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Absolut godare för man kan justera både kolsyremäng samt smakstyrka exakt som man vill hava det. Mer info: På denna sajten

Aromhuset har också färgglada smaksättare till vispgrädde som funkar bra också till yoghurt och vill man ha lite arom av choklad, hasselnöt eller vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets sortiment går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.