Low Carb High Fat på olika LCHF-sätt

Idag, när LCHF samt andra kolhydratreducerade dieter har blivit så otroligt populära, har klara förgreningar börjat bildas i konceptet. Förut stod alla kolhydratnobbare eniga mot mobben av alla de som visade tvivel, men nu förekommer det en fullkomlig del halvfanatiska grupper i LCHF oxå.

Fakir-LCHF

Detta är den mest extrema formen av LCHF för den består bara av exakt LCHF. Fakir går ut på att förtära noll kolhydrater vilket gör att man i stort sett utesluter allt utom kött och ägg. Inga mejeriprodukter, grönsaker, nötter alternativt bär är tillåtna. Fakir kan man köra ett tag, för att t ex gå ner i vikt snabbare alternativt ”deffa”. Det blir emellertid ganska enformigt och snart vill man addera en aning mejeri samt grönt.

Strikt LCHF

Om man äter enligt strikt LCHF så ligger kolhydratsgränsen vid 2 %. Äter man 2000 kalorier om dagen så får bara 10 gram av dessa vara från kolhydrater. Detta är en svår sak att åstadkomma och allmänt finns det inte plats här för varken mejeriprodukter alternativt nötter utan bara någon grönsak.

Normal LCHF

Detta är den LCHF-variant som de flesta följer. Här ligger kolhydratsgränsen vid 5 % vilket för en normal människa innebära 25 gram kolhydrater om dagen. Här finns plats för både någon mejeribaserad sås samt grönsakstillbehör. Alltemellanåt också en aning av någon LCHF sötsak.

Liberal LCHF

Här har vi den överst gränsen för vad som kan kallas LCHF. Max 10 % av energiintaget får komma från kolhydrater vilket i praktiken innebära ungefär 50 gram kolhydrater vid en genomsnittlig kosthållning. Här kan man fläska på skaplig med både mejeri, nötter samt grönsaker samt utrymme finns för både godsaker och pizza, makaroner o dyl. (LCHF-recept ja!)

Vilken nivå passar Dig?

När man är totalt ny på det här med LCHF kan det kännas som en djungel och det endaste som verkligen fungerar är att känna sig fram. Kroppar funkar individuellt men att vara försiktig med kolhydrater funkar för i stort sett alla, bara på lite annorlunda nivå. Somliga går ner i kroppsmassa jättesnabbt, trots att de kör fri LCHF, andra måste nästan fakira för att få dän de sista envisa kilona.

Naturlig vs konstgjord LCHF

Ett övrigt mycket omdebatterat ämne inom LCHF är detta med att använda sötningsmedel, glutamat och andra E-ämnen och artificiella aromer.

Förena sidan menar att man äter i enlighet med LCHF för att det är så hälsosamt samt artificiella ämnen rimmar dåligt med hälsa.
Andra sidan anser att en LCHF-diet kräver tillsatser för att man skall idas äta enligt modellen för alltid, annars är den för begränsande. Man vill ha sina Sucralose-droppar i kaffet alternativt sina smakessenser i frukostyoghurten. Man vill kunna baka sötsaker till fest samt inte sitta vid bjudningar utan möjlighet att ta smaka allt det goda. Njuta helt enkelt – för LCHF är i mycket en lyxmat så varför inte göra det ännu godare. Vill Du veta mer Klicka Här

Sucralosedroppar, kaffearomer, bordsvattenaromer samt vispgräddearomer helt fria från kolhydrater och kalorier, men fullsprängda med briljant smak finns att anskaffa under varumärket Aromhuset från www.allt-fraktfritt.com