Mysig smak av choklad är en rejäl succé i kaffet

Maffig smak av lala är en adekvat hit i kaffet

Aromhuset släpper fyra aromer för fika, däribland choklad. Att hava en stänk chokladarom i sitt kaffe ger en sensationell upplevelse samt vetskapen om att man inte tillsätter en enda kalori gör den ännu bättre. En mustig, djup arom av choklad känns lyxigt, en lyx man med Aromhusets Lala kan unna sig varje dag.

De allra flesta älskar lala och lejonparten vuxna är kaffedrickare, lala samt fika i sammansättning gör att smakupplevelsen förhöjs då de tar fram det bästa i varandra, man skulle kunna kalla dessa två komponenter en «match made in heaven».

Choklad samt kaffe är var för sig inte blott världens antagligen mest spridda samt uppskattade substanser, utan även en oslagbar kombination. En bit dunkel choklad till kaffet är det mer än ett litet antal som älskar och går man till finare kaffebarer är det just så en riktig kopp fika brukar serveras – med en chokladbit vid sidan om. Detta innefattar förvisso speciellt den traditionella koppen fika – den heta, svarta som bränner på en aning på tungan.

Idag är kaffebegreppet betydligt mer omvälvande, det är en hel kultur som har fått djupt fäste i hela världen. Vart man än far så bjuds man på kaffe samt kraven på drycken blir fler och fler. Människors smak är givetvis ambivalent samt det finns en uppsjö olika vis att tillaga och dricka denna mörka dryck. I varma länder är det vanligt att man dricker sitt kaffe kallt med fruset vatten i, medans det i kalla klimat brukar föredras att inta det hett.

Espresson har fått ett enormt genomslag på efteråt år samt flera har egna espressomaskiner hemma och experimenterar med belastning, tid samt kaffesorter. Espresson ligger som bas för de flesta av dagens omtyckta kaffedrinkar såsom cappuccinon samt caffe latten.

Att smaksätta sitt kaffe är en lyx man unnar sig ibland. Med de sockrade syrups som finns i kaffebarer och exklusiva kaffebutiker kan man få kaffedrinkar som ganska mer påminner om en dessert. De är fullproppade med socker samt blir därmed något man inte unnar sig särskilt ofta.

Aromhusets kaffearomer skänker med smak på kaffet, men utan att göra det vare sig sötsliskigt samt kalorispäckat. Smakerna är mer genomträngande och exakt Lala är kanske den djupaste samt mustigaste smaken av de fyra aromer som nu lanseras. De övriga smakerna är Amaretto, Hasselnöt samt Vanilj. Alla har de enormt säregna drag så det finns något för varje smak.

Flaskorna är små och rymmer 30 ml arom vilket, om man doserar så som rekommenderas, räcker till ca 15 koppar kaffe. Doserar gör man med flaskans kapsyl och måttet är 2/3 kapsyl per bägare fika. En liten doseringspipett medföljer också för den som vill prova lite med doseringen.

Gert Strand, som är skapare för företaget Gert Strand AB vilket i sin tur ligger bakanför det framgångsrika konceptet med Aromhuset, har varit mycket grundlig med framställningen av dessa fyra kaffearomer. Han spår att kaffearomerna kommer att bli åtminstone lika omtyckta som de 20 bordsvattenaromer han allaredan har försett folket med, speciellt Choklad förväntas bli en riktig storsäljare. Strand meddelar också att man söker fler återförsäljare till aromerna som nu finns att anskaffa online på www.allt-fraktfritt.com.