Några förslag för framgång på ketosis diet

Ehuru den ej är långt ifrån så poppis som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, har en kolhydratfattig ketogen kost fortfarande mycket bra aktning i många kretsar som en verkningsfull viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på https://allt-fraktfritt.com/ketostix-25/ketostix-50-st-reagensstickor-79.html.

Nedom följer ett litet antal förslag för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. Drick massor av vatten.

Även när man använder en ketogen diet, så har din kropp svårt att behålla så mycket vatten som den ska, så att inmundiga mycket fluid är bestämt nödvändigtsvis.

Många experter rekommenderar att männens intag skall vara minst 3 liter dryck varje dag, medan motsvarande nummer för kvinnor är 2, 2 liter per dag. Kolsyrat vatten går lika bra, smaksatt också.

En bra indikator på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är beredd eller ljusgul, får du antagligen tillräckligt mycket vätska.

Ta med dej en butelj vatten vart man än promenerar! Ketosisinfo här.

2. Glöm inte fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar ska bränsle för att funka.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, ska våra kroppar en alternativ energikälla.

Alldenstund äggviteämne inte är en effektiv energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett man äter medans du är i ketos nyttjas för att ge kraft, vilket tillverkar det mycket svårt att lagra fett när du är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så ofta som möjligt: Födoämnen som avokado, oliver, nötter och frön är idealiska.

3. Hitta din kolhydratgräns.

Alla våra kroppar är annorlunda.

Somliga dieter behöver komma en strikt kolhydratfattig diet som innebär förbrukning utav mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Övriga måltider kommer att finna att de bekvämt och lätt kan stanna i ketos samma tid som den förbränner 50, 75 alternativt 100 gram kolhydrater.

Det endaste sättet att kunna absolut är ”trial and error”.

Förvärva Ketostix alternativt andra avtryck utav remsor för keton urinanalys och ta reda på din kolhydratgräns.

Om man upptäcker att du innehar en del spelrum, kommer det att göra att vidmakthålla din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.
Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.


Med Ketostix kan Du mäta när Du är i ketos.

4. Var smart med spriten.

En utav de stora aspekterna förurom att kunna inta fet mat med ketogen diet är att du kan dricka sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur kurs.

Vitsen är att du kan inmundiga osötad sprit som vodka, rom, tequila, gin, whisky, konjak samt brandy ihop med enstaka lågkalori öl.

Använd lågkalori dricka för att mixa spriten och drick mycket vatten för att inte få vätskebrist, eftersom en baksmälla kan göra dig notoriskt dålig när man är i ketos.

Samt kom ihåg, kalorier räknar ännu, så ta vägen ej överbord.

Allt med måtta.

5. Ha tålamod.

När ketogen diet är bekant för att ge en snabb viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna utav kosten, är viktminskning alltid en oengagerad, tidskrävande arbetsgång.

Bliva inte galen om vågen inte visar på en direkt viktminskning, alternativt antagligen visar små viktökningar, för ett par dagar.

Din kilon varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett antal element.

Glöm inte att använda statistik som hur dina kläder passar alternativt kroppsmått för att se dina framsteg, kan ge mer än vad vågen visar.