Ny antibakteriell handtvål fortsätter skydda mot svininfluensan H1N1 efter handtvätt

Vanilj kaffearom

Smittstopp Antibakteriell Handtvål är den etta i den nya generationen desinficerande handtvålar som fortsätter beskydda mot smitta efter handtvätt.

Smittstopp Antibakteriell handtvål decinficerar händerna vid handtvätt. När man torkat händerna med papper (handdukar är stora smittspridare, borde plockas bort under pandemin) alternativt låtit händerna lufttorka så finns det kvar en molekyltunn film av hudvänlig katjonisk polymer.

Katjonisk polymer är positivt laddad, svininfluensavirus A H1N1 är negativt laddade, fastnar på ytan paralyseras samt dör.

Skyddet sitter kvar tills det transpirerar alternativt nöts bort, upp till två timmar.

Något längre beskydd skänker Smittstopp Handdesinfektion, det blir en en aning tjockare hinna kvar emedan man inte torkar av eller sköljer rent som vid handtvätt ,man lufttorkar evig händerna när man använder Smittstopp handdesinfektion. Ett beskydd upp till flera timmar.

Smittstopp Antibakteriell Handtvål för handtvätt togs från början fram därför att användas tillsammans med Smittstopp Ytor mot sjukhussjukan MRSA, multiresistenta bakterier MRB med mera som sprids i våra sjukhus. Tanken var att man på sjukhusen bara skulle behöva byta ut preparat och utan extra arbetskostnader för städning drastiskt begränsa smittspridningen. För detta utvecklades en serie produkter.

Smittstopp Ytor skyddar ytor opp till flertal år. Detta är en desinficerande rengöringsspray med efterskydd av katjonisk polymer. Det är inte äktenskaplig utan svaga elektriska laddningar, som en magnet, laddningarna upphör aldrig. Skyddet sitter kvar till det nöts dän, blir täckt av lort alternativt neutraliseras av främmande ämnen.

Sjukshuset behöver bara byta ut ut nuvarande rengöringsspray mot Smittstopp – ingen extra arbetskostnad. Sjukhuset kanske tillåts städfirman att begå detta gratis för städpersonalen kommer att sluta smittas av vanliga bakterier och smittämne (salmonella, influensa) vid toastädningar, mindre personalbortvaro för städfirman.

Smittstopp Antibakteriell Handtvål utvecklades för att; om tvättställ på toaletter är skyddade med Smittstopp Ytor och man använder vanlig (anjonisk/negativt laddat) tvål så neutraliseras (det katjoniska/positivt laddade) alternativt försvagas kanske skyddet på kranar samt vask på dom fläckar tvållöddret möte.

Alla normala tvålar samt rengöringsmedel är anjoniska. Smittstopp Antibakteriell Handtvål är katjonisk samt en syntetisk tvål. Samtidigt som handtvålen dödar smitta på den som tvättar händerna samt sätter ett efterskydd på händerna – så kvarstannar smittskyddet från Smittstopp Ytor på vasken samt kranarna ehuru det kommer handtvål på de där.

Smittstopp Handdesinfektion utvecklades därför att ge längsta möjliga efterskydd på sker och är idag den enda handdesinfektionen med efterskydd.

Sug på våra produkter är enorm och det har vi varit förberedda på. Vi har bunkrat upp stora mängder katjonisk polymer samt andra ingredienser och även lagt beställningar framåt i tiden.

Emellertid har vi ställts inför ett oförhappandes problem. Pga pandemin hinner inte flasktillverkarna med. Beställningar på 500 ml PET pharmaflaskor är gjorda hos 2 olika tillverkare men båda är försenade. Får vi inte flaskor inom några veckor så tillåts vi försöka hitta en annan, antagligen inte lika attraherande flaska. Förmå inte detta antagligen vi inte kan effektuera, säger Gert Strand, vd på Gert Strand AB.

Alla produkter som visas i webbutiken allt-fraktfritt.com kan vi effektuera och vi gör allting vi kan för att erhålla fler flaskor före befintligt lager tar slut. Mer info finns på Newsdesk.