Skall man banta med LCHF eller igenom att att äta mindre antal kalorier?

Fetma är ett lika delar fysiskt som psykologiskt problem

Kraftig övervikt är ett kumulativ problem, i bägge andemeningarna. Allt fler barn samt vuxna kämpar mot välfärdsproblemet fetma. Vi som lever i västvärlden har i stort sett evig tillgång till mat samt utbudet av mat, snacks, god och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten saluför som aldrig för samt det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken ska förhöjas samt människorna få sug efter mer. Så vi äter samt äter och äter.

Mat används oxå ofta som hugsvalelse, tidsfördriv och sjukvårdsbehandling. Är man deprimerad, blaserad eller stressad så fungerar aptitlig mat som ens bästa vän, helst ska den vara söt, salt alternativt fettdrypande för att verka tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare samt fetare och fetare, vilket ingalunda går han i labb med de förebilder som råder samt ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt samt matthet. Dessutom är dålig självkänsla kanske den allra jobbigaste biten med fet, att aldrig få känna sig komfortabel.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt begär om att gå ned i vikt samt man testar annorlunda dieter. Alltemellanåt lyckas man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent handlande och järnvilja, samt ehuru man pressar sig riktigt mycket är det ändå enkel att dala till föga för suget då och då.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara trogen, har det visat sig. Man kontrollerar bara energiintaget vid en sådan diet samt fäster inte så stor uppmärksamhet på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan typ som inte mättar så går man konstant utsvulten vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet samt antagligen ännu mer hetsätning. En ond cirkel nämligen som gör att många hamnar på en högre vikt i slutänden, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång samt sätter upp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det heter jojobantning samt förstör i längden både ämnesomsättning samt självförtroende. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man viktminskar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut boken “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är gott, lätt och effektivt – utan att man behöver gå utsvulten!

De senaste åren har vi fått höra mer och mer om LCHF, en diet som går ut på att dra ned intaget av kolhydrater drastiskt samt istället äta mer fett, vilket för många erfarna bantare låter helt knäppt. Faktum är att man med denna metod ökar fettförbränningen samt dessutom får tillstånd att äta sig mätt på äggviteämne och fett tre gånger per dag. Efter en vecka eller två minskar suget efter sött samt snart är begäret försvunnet helt. Man blir harmonisk i humöret och energinivå och äter gott precis hela tiden. Kött, fågel, smör samt olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med en aning ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt en aning bär. Fet, sockerfri yoghurt är en ypperlig frukost samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god! Vill Du veta mer Klicka Här

Man skall hålla sig undan läsk, mjölk samt andra söta drycker, även juice. Men att dricka bubbelvatten smaksatt med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man aptitlig samt uppfriskande dryck utan att dagtinga med dietens regler. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.