Sko broddar till vintern stoppar halkolyckor

På vintern blir vägarna hala och doja broddar kan bli en riktig livräddare. Fler folk dör till följd av fallskador var år än vad som dör i trafiken. Det låter fantastiskt, men är riktigt. Över 25000 individer måste var år uppsöka akuten på grund av. skador orsakade sedan ha halkat på snö eller fruset vatten. Om alla begagna broddar till skor så skulle den siffran om inte nollställas, så åtminstone avta drastiskt.

Vi tänker kanske inte nog mycket på risken som slippriga vägar och trottoarer medför. Vi tror ej att en halkskada kan bliva särskilt allvarlig. Ändå är de vanligaste skadorna när man halkar brutna apostlahäst, med vrist samt ankel som mest utsatta ben för brott. Skor med broddar innehar länge varit något man förknippar med friska motionärer alternativt äldre människor, men denna bild är på väg att ändras – till sjukvårdens stora lycka.

En äldre individ har sämre balanssinne än en yngre, nerverna under fotsulorna fungerar inte lika snabbt och på bästa sätt längre samt signalerna hinner ej opp till hjärnan i tid. På grund av detta behöver äldre mestadels ha hjälp av en pinne alternativt rollator när de är ute och promenerar. Man antar alldenstund de mesta halkolyckor drabbar just gamla, men alldenstund dessa är hyfsat medvetna om sitt begränsad rörlighet så vidtar de ofta nödvändiga åtgärder för att undfly trilla. Redskap som ovan nämnda rollatorer samt käppar, därtill givetvis broddar skor är alla vanligt förekommande bland lite äldre samt skröpligare medborgare.

När man undersökte vilken målgrupp som tvingades in till akuten mest för skador sedan halkolyckor så upptäckte man att över 50 % var under 30 år gamla. Det säger en del om varför man halkar och skadar sig. Med största sannolikhet handlar det om oförsiktighet, en känsla utav att vara odödlig, men också att man stressar fram samt ej innehar koll över var samt hur man trampar. Har man väl hamnat på en hal fläck samt börjat slira så är ett fall nästan omöjligt att undvika.

Motionärer är oxå duktiga på att använda sej utav broddar, det finns till och med särskilda broddar till löparskor som också fungerar utmärkt till lugnare tempot som jogging eller promenader. Handlar man på sig ett par exklusiva doja broddar så kan man räkna med att kunna begagna dem två vintrar och känna sig säker såväl på trottoarer som i löpspåret.

Har man just fått barn så är promenader ute med barnvagnen eller bärsjalen en av väldigt få träningsformer som är riktigt praktiska och effektiva. Många kvinns lägger på sig några extrakilon under en graviditet samt långa promenader är ett skonsamt samt på bästa sätt fason att komma vältränad åter. För barnet är det också hälsosamt att få anlända ut samt andas ren, frisk luft var dag.

Också hundägare innehar stor användbarhet utav isbroddar. Hundens trampdynor är trubbigare och klorna fungerar som små dubbar i sig själva, men vi är inte riktigt lika glatt lottade. Halkbroddar ger hundägare möjlighet att ta ut sin jycke på välförtjänta promenader trots is och snö på vägarna.

Broddar löpning, isbroddar till skor samt halkbroddar är samtliga namn på samma sak – metallpiggar som kilas fixerad i glatt fundament och förhindrar personen som bär dem att halka och skada sej. Sko broddar kan man köpa i bland annat sportbutiker, samt på nätet på www.allt-fraktfritt.com.