Skor med broddar hjälper en att hålla sej på fötterna i snön

Skor med broddar hjälper en att hålla sig på fötterna under vinterns hala månader. Det är ej längre riktigt att isbroddar förknippas med gamla personer alternativt hurtiga motionärer, halkskydd är idag något som i mycket stort sett alla bör anskaffa sig.

Om man funderar på att handla halkbroddar så är en inrådan att faktiskt göra slag i grejen. Ofantligt flera människor halkar på is samt snö varje dag under hela vintern och det kostar mycket i bedrövelse och möjlig jobbförlust, för att inte tala om vad det kostar sjukvården. De vanligaste skadorna bland de 25000 individer som anländer in till akuten för behandling av halkskador varje år är av hand- eller fotled. Övriga benbrott och hjärnskakning är också rätt så vanligt. Om alla dessa hade burit skor med broddar så hade om inte samtliga, så i alla fall de mesta utav dessa obehagliga olyckor kunnat förhindras.

Det är en axiom för oss här i Norden att byta ut våra sommardäck mot grövre vinterdäck när vintern är i antågande. Detta för att äga ett bättre grepp mot marken när vi kör och väglaget riskerar att vara glatt. Idag är det förvisso författning på vinterdäck, men det är inte en totalt tokig komparering att dra till våra skor. Broddar till skor har samma, om inte ännu bättre, effekt på slippriga vägar som vinterdäck har till bilen, samt fler dör var år som ett konklusion av att falla än vad som omkommer i trafiken. Blott det visar hurdan viktigt det faktiskt är att ta detta med isbroddar till skor på seriöst.

Broddar finns i annorlunda typer, dels halvfotsskydd som matchar bra för kortare promenader och vardagsbruk, men oxå broddar för löparskor som används under motionsrundor alternativt långpromenader. Dessa träs om foten framtill samt klickas fixerad baktill för att efter att ge fullgott beskydd mot halka oavsett vilken fart man anländer opp i. Om man gillar långa promenader, om man har vovve som behöver längre motionsrundor regelbundet, om man önskar gå ut med sitt vagnbarn för att ge det frisk luft samt stimulans alternativt om man totalt lätt önskar bränna lite överskottskilon i joggspåren så är broddar löpning totalt klart en förnuftig – om ej till och med erforderlig – penningplacering.

Var kan man då inhandla broddar? Broddar löpning, och andra typer av isbroddar, är att inhandla i de flesta sportbutiker, samt på Clas Ohlson samt i ett flertal nätbutiker. Man bör vara ute i god tid före vintern när man önskar köpa halkskydd för de vanligaste storlekarna tenderar att ta slut ganska snabbt, vilket är bra eftersom det visar på ett markant ökat engagemang. Nätshopen www.allt-fraktfritt.com har prisvärda skor broddar i annorlunda varianter. För mer info Klicka Här.

En vovve behöver inte broddar under sina tassar för hennes trampdynor är redan trubbiga och klorna skänker mer fattning mot marken. Därjämte så skadar sig ej en vovve lika lätt som en individ om den halkar. Vi är inte lika lyckligt lottade samt borde därför satsa i skor broddar före vintern.