Sovtex – varning för dåligt företag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna internet varning var först publicerad på www.katjon.com Länka gärna till originalartikeln så detta får ett stopp.

Varning för shoppen Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har börjat använda en egen typ av falsk faktura.

Utan föregående kontakt eller varning lämnar man in ett påhittat ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden. Det är på minimum 300 kr + lagstadgade påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, dröjränta 26% med mera så man kommer betydligt över 1000 kr. En produkt har varken beställts eller levererats.

Man gör gällande att “kunden” beställt varor och sedan inte hämtat ut dem. I deras webbutiks långa “villkor” står det att om man inte löser ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minst 300 kronor för detta.

Det är denna “avgift” man sänder till Kronofogden. Man hävdar då också att “kunden” (dvs. offret) aldrig hämtat ut eller mottagit sin beställning och ignorerat påminnelser.

När sedan “kunden” upprörd kontaktar Sovtex och säger att vi har inte beställt så säger man helt sonika att det har man visst, man har dessutom fått påminnelser och krav upprepade gånger.

Bara skicka pengarna så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till rättegång.

Vägrar man så går Sovtex vidare till Tingsrätten! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den som stått emot så långt.

Polisanmälan är hjälper inte, anmälan avskrivs sannolikt omgående. I tingsrätten skall köparen bevisa att hen inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver inte bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet påhittade krav är nytt.

Då det är omöjligt för drabbade att leda í bevis att Sovtex AB konstruerar alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på webben om AB Sovtex, bl.a. har man skickat varor som gratisprov till en välrenomerad bloggare. Sedan hotat henne att skriva att Sovtex produkter var jättebra och länka till Sovtex. I stället berättade bloggaren på sin blogg: https://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: https://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.