Tee tree oil är ett effektivt naturläkemedel som härstammar ifrån Australien

Det finns flertal i världen som söker en effektiv behandling mot olika hudproblem som kan uppstå. En lösning som har använts sedan en lång tid tillbaka är tee tree oil som är en godkänd produkt av Läkemedelsverket i Sverige.

Tee tree oil har är en skir olja som har den positiva egenskapen som är att den enkelt kan bliva direkt applicerad på huden vid behandlingar. Andra oljor som är direkt applicerade på huden har lett till brännskador.

Tea tree olja som har en desinficerande roll kan bekämpa olika bakterier och smittämne som kan drabba en person. Men den används först och främst för att behandla olika hudområden som är inflammerat eller kliar, t.ex. kan de som har psoriasis och utslag använda denna olja. Men de som har eksem måste vara försiktig att inte använda det direkt på huden.

Historian om tee tree oil:

Tee tree kommer från trädet Melaleuca alternifolia samt det var aboriginerna i Australien som först använde sig av tea tree. De krossade dens löv samt behandla olika sår skador och skrubbsår.

Namnet tea tree uppfanns inte förrän år 1770 då den brittiska utforskaren James Cook bestämde sig för att göra en dryck ur dens långa blad som han hade funnit i våtmarkerna i Australien. Cook insåg att tea tree hade förmågan att bota skörbjugg och kunde användas även vid olika andra situationer angående hälsan. Tee tree var så verkningsfull att den var rekommenderad att finnas i ens husapotek, speciellt i ens förbandslåda.

Förr kunde man finna tea tree oljan enbart vid den Australienska kusten, men nu kan man även finna den runt om i världen eftersom många har börjat bruka den själva.

Tee tree oil är inte enbart begränsad till folk utan har även används för behandlingar hos husdjur. Den har ansetts vara väldigt verkningsfull mot loppor och inflammerade pälsfläckar som olika djur kan drabbas utav. Fixerad det finns en viktig punkt som man måste vara försiktigt med när man behandlar kreatur och det är att använda en liten antal av oljan eftersom de gillar att slicka sig själv och kommer absolut att slicka på de behandlade områdena.

Tee tree är ett naturläkemedel som kan användas för att t.ex. behandla acne, insektbett, klåda och skärsår.

Tee tree oil kan även användas till olika andra områden:

Bortsett från behandlingar hos människor och sällskapsdjur kan även tea tree oljan användas som ett rengöringsmedel. Dens starka arom gör den till ett verksamt och säkert alternativ som kan enkelt döda mögel och mjöldagg.

När tee tree oil är ångdestillerat kan den användas för att fabricera mediciner i olika former, som ex: badolja, deodoranter, tvål, tandkräm och för de som söker finns det även tee tree oil i schampo samt hårbalsam som stöder till med mjäll samt klåda hårbotten.

Några risker med tee tree oil:

Tea tree oil kan påverkas av ljus samt hetta samt därmed leda till att huden hos vissa ofta blir irriterat. Det är rekommenderat att inte använda oljan längre än en månad samt man måste vara försiktig vid hantering med denna produkt.

Tea tree olja (Tee tree oil) är ett effektivt naturläkemedel som stöder dej vid olika behov.