Bättre vin med garvsyra och tannin

Numera så finns det gott om humorinslag som har tagit namnet garvsyra men faktum är att den här syran har rätt så lite med shower att göra. Visst, den består av flera tanniner som är en väldigt angelägen del i vin som självklart vanligtvis serveras i underhållningssammanhang.

garvsyra

Den goda smaken i vinet och den sträva smaken i omogen frukt

Ifall du tar ett bett i en omogen frukt så får du en barsk smak i munnen. Den här smaken kommer från tannin som finns naturligt i olika frukter såsom sharonfrukt såväl som i vindruvornas kärnor och skal.

Tanniner vin utmärks av att de har gott om det goda tanninet som åstadkommer att smaken blir mer glödande och hett sammandragande. När du dricker ett gott rödvin så känner du helt klart av tanninet. Garvsyran känns även i whisky och cognac och kommer då från ekfaten eller tillsatta ekspån varifrån alkoholen extraherat syran.

Garvsyran är även en del av kaffe och te men inte dominerande

Den garvsyra kaffe består av är ej dominant för det finns fler syror i kaffet som påverkar smaken. För att få ned surhetsgraden som de här syrorna bidrar till så kan man rosta hårdare för ett högre PH-värde.

Te som smakar strävt har tanniner som är PH-neutrala. Men det är angeläget att inse att te inte har garvsyra såsom är fallet i kaffe. Det är icke samma sak även om man känner den där sträva tanninsmaken då man tar en bägare te.

Gör ditt eget rödvin med bättre och fylligare smak

När det handlar om tanniner vin blir godare av så är det angeläget att man får rätt sort. Det här är sådant som vintillverkare är högst medvetna om, och de är ingående med att nyttja sig av korrekt typ av syra därför att erhålla korrekt smak på sina viner.

Det är likaså så att tanninet kan ge en bättre effekt då vinet får mogna. När du väljer en vinsort som blir godare av att få stå och mogna till sig så kan du ofta se en slags sump i botten av flaskan. Klicka på denna länk nu för ytterligare information. Detta beror på tanninerna, men sumpen kommer inte att påverka vinets goda smak och man behöver ju icke intaga den.

Du kan tannin införskaffa i smarta förpackningar på tex. hembryggning.se samt allt-fraktfritt.se som är lätta att skicka med post. Lägg till ditt eget vin för att få en bättre smak.

Det är väldigt nyttigt att få i sig tanniner med jämna mellanrum

Tanninerna har blivit avsevärt populära eftersom vi idag vet att de sannerligen är bra för vår välbefinnande. Man har nämligen förstått att garvsyra, det vill säga annorlunda typer av tanniner, kan motverka allvarliga sjukdomstillstånd som förkalkning av artärer. Man menar till och med att tanninerna skulle kunna vara med och förhindra hjärtinfarkter.

Det finns undersökningar som har visat att tannin även kan ha en sårläkande effekt men detta är mindre viktigt för dig som gillar vin och som kanske gör ditt eget. Tannin är följaktligen ett mycket centralt ämne som bidrar till livskvalité.