Gratis e-bok om ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självklart vara oerhört förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan inträffa. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett mycket allvarligt brott som kan ställa till med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med kapital på kontot eller att man alldeles tvärt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Med tanke på att det finns mängder av metoder att kapa en identitet på och för otaliga skilda syften så finns det självfallet mängder av skilda sätt att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är författad av Gert Strand kan man bli fullärd i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan skänka enorm trygghet i vardagen.

Det är faktiskt en ovärderlig bok med tanke på vilken oerhörd skada som kan besparas. Den kan rädda en från att många bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är kostnadsfri. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets samtliga bibliotek som har plattform på webben.

Faktum är att det finns mängder av skilda sätt att skydda sin identitet på än att endast vara återhållsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan ha betydelse vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur vaksam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger väldigt vida information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så framgår att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som saknar betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samverka med grannarna i den utsträckning det är möjligt. Främst för att motverka vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl verka utanför internet för att fiska information som sedan kan tillämpas i jakten på att till exempel tömma konton med assistans av webben. I de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel måste tillämpas. Som till exempel att anteckna okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som framhävs i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna betonas hur många gånger som helst med tanke på att flera personer fortfarande använder sig av samma lösenord till åtskilliga olika tjänster på webben. På sin höjd att en del människor växlar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja enkla lösenord så att vi lättare minns dem är fel och näst intill dumt. En blandning av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver läggas på minnet.

Läs boken nu. Att läsa den direkt på skärmen är endast några knapptryck bort. Den består av mer djupgående information och naturligtvis mängder av ytterligare tips. Det bästa av allt, den är gratis.