Halkskydd till skor ger ett hårt isgrepp även på ren is

Det är allt fler som får opp ögonen för halkskydd till skor, man vill inte att något så obestämbart som väder skall kunna ha för enorm inflytande över ens dagliga rutin. Här uppe i nord har vi lång vinter och under många av årets månader finns det risk för att vägarna är hala och oberäkneliga pga snö, fruset vatten och frost.

När det blir november så ska sommardäcken bytas ut mot vinterdäck på bilen, det är lag på det. Vinterdäcken har djupare mall än sommardäck och vissa har därjämte dubbar. Det finns tre typer av vinterdäck: dubbdäck, nordiska dubbfria fartygsgolv och centraleuropeiska dubbfria fartygsgolv. I södra Europa existerar inte konceptet med vinterdäck, av uppenbara skäl.

Bor man i södra Sverige så behöver man enormt sällan dubbdäck, vanliga vinteranpassade däckduger fager i de allra flesta fall samt de dagar då de inte fungerar så stannar mestadels allt runt om runt upp och man gör bra i att hejda hemma. Vintern överraskar oss var år och inte sällan blir det oordning ett tag när den första snön vräker ned. Om det snöar länge samt mycket så lagras snön på marken och bildar inte sällan is undertill.

Större vägar, samt även mindre, skottas, saltas eller sandas av kommunen, men privata småvägar får man begråta för själv. Det kan vara besvärligt att ta sig fram till fots på glatt mark, men med isdubbar till skor blir det betydligt lättare. Absolut som att man måste placera vinterdäck på bilen så bör man se till att alltid ha broddar till hands att fästa under sina skor när vägarna blir slippriga. Halkskydd till skor kan rädda en från att halka och skada sig.

Varje år halkar var tredje individ på vintrigt väglag, av dessa måste var fjärde söka läkarvård. Det handlar ofta om benbrott, slag mot huvudet alternativt skrapsår. Sällan blir det allvarligare än så, men oavsett så är en av arm ett mycket smärtsamt tillstånd, samt väldigt handikappande för ganska lång tid framöver. Är man till åren kommen så kan ett brutet ben vara förödande och antagligen aldrig helt gå att rehabilitera.

Det är enkel att tro att de som faller samt skadar sig på slippriga vägar ofta är lite äldre eftersom de kanske oftare har sämre harmoni och känsla för förhållandena ute på gatan. Fräsch statistik visar dock at varannan som halkar och skadar sig så pass att de måste kontakta sjukvården är under 30 år, vilket ju dödar fördomen direkt. Vi stressar för att hinna med allt samt isfläckar på gator är något som sällan finns med i vår förberedelse.

Med halkskydd till skor kan man beskydda sig mot tråkiga fallskador, det finns en enorm variation bland broddar på marknaden, modeller för var stil och doja. För den som vill använda sina isdubbar till språngmarsch finns stabila halkskydd som har dubbar under hela foten, medan andra, som antagligen bara skall användas under den fem minuter långa promenaden emellanåt bussen blott har några få dubbar under häl eller framfot. Somliga är därjämte enklare än andra att justera i dimension samt att svänga samt på. Man får själv känna av vad som känns bäst.

Halkskydd till skor går att anskaffa i sportbutiker alternativt i allehanda nätbutiker. Webshoppen www.allt-fraktfritt.com har ett prisvärt urval av halkskydd till skor.

Be the first to comment

Leave a Reply