Hemmabryggning av vin är en gemytlig och roande hobby

Kjeld Erlandsen konstaterar i sin bok Hemmaframställning av Vin att hembryggning på flera vis är riktigt trevligt. Hans intresse för vin är enormt och innanför västen har Kjeld mångårig erfarenhet. I boken betonas framför allt framställandet av fruktiga viner.

Hemmabryggningen har fått stora fördelar pga att utvecklingen gått framåt. Utrustningen har blivit bättre och man har bland annat utvecklat olika tekniker av jäsning. Allt i takt med att den etablerade vinindustrin nått bättre framgångar. Tanken är att hemmabryggningens kvalitet i större vidd ska spegla kvaliteten inom den etablerade vinindustrin, om än småskaligt. Det är idag flera hushåll som brygger vin eller har provat på att brygga.

Självklart är det så att hemmabryggaren kan ta del av de enorma fördelar samt kunskaper som utvecklingen av vinproduktion inom den etablerade vinindustrin lämnat efter sig. Resultatet blir i allt större mån bättre och allt mindre lämnas åt slumpen. Det finns sålunda möjlighet att ge vinet en distinkt riktning redan från början. Därutöver har ingrediensernas kvalitet förbättras, och i synnerhet kvalitén av en del nya vinjäster.

Kjeld Erlandsen anser att hemmabryggning inte bara är bra för att det är billigt utan därför att det är underhållande att förfina sin helt egna produkt. Det blir absolut ett husets vin i sin rätta bemärkelse. Med sin bok hoppas han kunna assistera hemmabryggare men också tjäna som underlag till allehanda vinklubbar.

Det finns dock en god fördel med att hemmaframställning av vin är förhållandevis billigt. Vinet kan användas mer i matlagningen. Det är ett populärt intresse och vin hör ju absolut hemma tillsammans med den gastronomiska glädjen. Med hjälp av hemmagjort vin öppnas flera möjligheter. Varför exempelvis inte använda några flaskor vitt vin att koka fisken i?

Kjeld tipsar också om att gå samman i mindre bryggarlag. Måhända ett glatt gäng goda vänner som har möjlighet att utväxla kunskap och erfarenheter.

I Hemmaframställning av vin är det inte endast Kjeld Erlandsens goda bryggarvana som vägleder och skänker trygghet åt hemmabryggaren. Han tar också upp förslag från andra vinbryggara som han anser vara värda att förmedla.

Den här boken är särskilt nödvändig på så vis att det finns väldigt få böcker på marknaden om vinframställning som ger en likartad noggrann och uttömmande redogörelse av processen. Hemmaframställning av vin behandlar inte enbart hela den praktiska processen utan ger också tips på andra produkter som bör ingå i vinframställningen. Vill Du veta mer Klicka Här Romlikörer

Kjeld anser att vintypen i allra högsta grad är beroende av frukten som används och en rad andra omständigheter. Vin brukar delas upp i tre huvudsakliga grupper. Det är rödvin, vitt vin samt dessert- eller starkvin. Smakerna av dessa viner inom respektive kategori är fullt avhängig bryggprocessen. Men en viktig tumregel för allt vin är att endast välja högklassiga råvaror.