Ifall du tillsätter lakritspulveri din kokkonst får du exklusivare mat.

Du ska känna till att du icke är ensam om du råkar gilla lakrits. Sverige är ett riktigt godisland och vi äter ofta godis med lakritssmak minst en gång i månaden. Vår lakrits fascination verkar vara lokal hit till svenskar och du får gärna forska I varför. lakritspulver kan lätt tillsättas till olika typer av godis och även till olika bakverk.

lakritsgodis

Du måste testa själv just för att se det faktum att det blir jättegott med lakritspulver till egen lakrits

Om man inte orkar koka eget godis eller göra dessert med lakritssmak så kan man faktiskt tugga på roten som ger denna smak. lakritspulver kommer från lakritsroten och är fullkomligt naturligt. Även om du inte alldeles nyss sugit på en djungelvrålkaramell kan du säkert minnas smakupplevelsen.

Det är inte konstigt att vi gärna vill ha LAKRITS som smaktillsats då vi bakar, lagar mat och gör drinkar. Gillar man lakrits väldigt mycket kanske man vill ha lakritsgodis hela tiden. Prova att fråga folk som bott utomlands en längre tid så får du se. Det är lakrits som utlandssvenskar ofta ber om i sina tröstpaket.

Laborera tillsammans med lakritssmak hemma i erat kök

Är du i Turkiet, Spainien eller Italien kan du köpa lakritsrötter och tugga på. Man gör granulat av rå-lakritsen och så finns det pulver som man lätt kan blanda i olika typer av matlagning för att få den goda smaken. Glass eller chokladbollar eller annat så är lakrits alltid lika populärt som smakämne.

Lakrits som smakförhöjare när du bakar eller gör konditoriprodukter som bakelser eller tårtor vilka skulle passa tror du? Tyvärr är det dock så att några personer varje år förgiftas av lakrits. Det är som med allt annat i matväg, om man överdriver så kan det ske. Det måste ha varit något fel när detta inträffat för lakritspulver är så starkt att det behövs bara lite av det för att få smak.

Finns det några bra ställen att handla lakritspulver när man ska baka alternativt tillverka konfekttyr?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Istället kan man köpa lakritspulver på nätet som oftast har bättre priser och har bra kvalitet. Du finner lakritspulver på allt-fraktfritt.se, prisad ibland på Tradera och i godisbutiker online.

Kolla förpackningens Bäst före datum för lakritspulver har begränsad hållbarhet. Det är viktigt att använda sig av ett fräscht pulver. Beställ hem nytt pulver i god tid så det inte är slut när det är dags att baka eller starta godisfabriken igen.