Järnsulfat mossa ser till att din gräsmatta blir nätt

Funkar verkligen samtliga tips om mossbekämning? Har man testat med mossriven alternativt med järnsulfat mossa mår odugligt av och inte sett någon skillnad så kan det bero på att man I själva verket inte har så bra kontroll på hur mossan lever och funkar.

köpa järnsulfat

Till skillnad från gräset så har mossan inte ett djupt rotsystem. Den ligger på ytan och är rätt enkel att få bort till exempel med rivmaskin. Men ifall man bara river så kan man räkna med att mossan strax kommer igen för den är envis och börjar växa redan vid 4 grader.

Ett blomstrande gräs med hjälp av järnsulfat mot mossan

När man väljer att processa med järnsulfat mossa inte klarar av så får man en rätt så kvick verkan. Det är förstås viktigt att ha koll på järnsulfat mossa dosering så att man inte överdriver alternativt ger mattan för lite.

Man börjar på våren med att processa gräsmattan med flytande järnsulfat som man sprider med vanlig vattenkanna med spridarramp eller med en dunk som har en spraydel (ejektordunk) samt kopplas på vattenslangen.

Har man en markant gräsmatta så kan det vara klokt att inbringa mossa gti – eller blanda själv 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter och köpa en ejektordunk – så att man lättare får tillgång till vatten och så att man får en automatisk blandningseffekt.

Det är smart att använda järnsulfat mot mossa av många anledningar. Gräset blir grönare av järnvitriol och dessutom så får man undan mördarsniglarna som inte tycker om det här ämnet.

Gynnsam teknik för applicering av järnsulfat på gräset

Med god teknik så blir det enklare att sköta gräset. Ifall du anser att det blir för invecklat att blanda järnsulfat med vatten och därpå gå runt med en sedvanlig vattenkanna med spridarramp så kan du betrakta ejektordunkarna som gör jobbet enklare och som därjämte minskar risken för pulver som flyger runt i luften samt irriterar.

Järnsulfat, Spridarramp, ejektordunk samt andra tillbehör finns på allt-fraktfritt.se.

Hur lång tid tar det att få en riktigt grann gräsmatta?

Om du då våren kommer står och ser ut över en eländig gräsmatta så kanske du undrar hur lång tid det kommer att ta innan den blir nätt igen. Ifall du använder dig av korrekt teknik och applicerar järnsulfat mossa inte tycker om och dessutom gödslar med naturligt gödsel så kan du redan till hösten betrakta stor skillnad. Vill ni veta mer Klicka Här mossa på stenplattor.

Tänk på att använda dig av bra teknik och möjligen lägga ut ett tunt jordlager över gräset med fler frön för mer gräs. Det här är ett fint sätt att ge gräset en bättre chans mot mossan som har ett försprång då marken är utan näring.

Men lite tålamod får man likväl ha för det kan ta över två års tid att gå från en trist gräsmatta till mattan som är riktigt grön samt förtjusande. Under en säsong är det möjligt att se skillnad vilket brukar vara extremt motiverande.