Kostnadsfri e-bok om ID-kapning

För de allra flesta är det naturligtvis skrämmande att bli bestulen på sin identitet. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan inträffa. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare och vanligare.

ID-kapning är ett mycket allvarligt brott som kan förorsaka med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man helt tvärt blir skyldig att betala tillbaka på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Med tanke på att det finns mängder av metoder att kapa en identitet på och för många skilda syften så finns det givetvis mängder av olika metoder att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är författad av Gert Strand kan man bli fullärd i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är faktiskt en ovärderlig bok med tanke på vilken enorm skada som kan besparas. Den kan rädda en från att många bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är kostnadsfri. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets samtliga bibliotek som har plattform på internet.

Faktum är att det finns mängder av olika sätt att skydda sin identitet på än att enbart vara varsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan spela roll vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur aktsam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger avsevärt omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så beskrivs att den profil som löper störst risk att drabbas av ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som inte har betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samverka med grannarna i den mån det är genomförbart. Främst för att motverka vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl verka utanför webben för att samla information som sedan kan tillämpas i jakten på att till exempel tömma konton med assistans av webben. I de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel bör tillämpas. Som till exempel att anteckna okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna betonas hur många gånger som helst med tanke på att flera människor fortfarande använder sig av samma lösenord till flertalet skilda tjänster på internet. På sin höjd att en del människor varierar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja simpla lösenord så att vi lättare minns dem är fel och näst intill dumt. En mix av stora och små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med samtliga sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att enbart ett enda lösenord behöver memoreras.

Läs boken omedelbart. Att läsa den direkt på skärmen är bara några få knapptryck bort. Den innehåller mer grundlig information och givetvis mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är kostnadsfri.