Med hjälp av en spridarramp får du bort ovälkommen mossa I gräset

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa och mossa. En del gillar den här doften som påminner om skog samt natur medan andra är I närheten av att flyga i taket då mossans distinkta lukt når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten och en användbar spridarramp.

mossa gräsmatta

Fäst en spridarramp på vattenkannan och ha ihjäl mossan!

Nuförtiden så är det många som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som också är bra för gräset. Järnsulfat mot sniglar är likaså rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således flertal fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har kanske en okomplicerad pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hej till det fina gräset

Många undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut och vad man gör för att hålla det nätt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff ovän som mår fint redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan inte gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska observera.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller köp järnsulfat. Nästa moment blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta bör du göra utomhus med en bra skopa och bra uppfattning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat samt vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så behaglig att utföra en förtjusande vårdag.

Både spridarramp och järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns också en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allt som behövs

Den här typen av mossbekämpning är användbar och verkningsfull och det räcker att du gör den en gång på våren innan gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Mer tips: På denna sajten järnvitrol..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid eller Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se och må bättre.