Med lakritspulver så kan du göra ditt eget lakritsgodis hemma

Man behöver enbart börja prata om lakrits för att det plötsligt ska smaka en aning salt runt läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som likaså kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är icke så svårt som man kan förmoda. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha rätt arbetsredskap. I själva verket så är det icke svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

godis

Det finns fler efterrätter och godis som man kan skapa med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du ej vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt inte förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till enorm hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Till och från så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Trevligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att förbättra inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var ej rädd att testa, salt och sött går också bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen. lakritspannacotta

En ingrediens som man inte behöver frukta att nyttja

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att tycka om smaken endast för att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan besök från utlandet så eventuellt man ska vara lite eftertänksam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.