Natriumbensoat – funkar som konserveringsmedel I mat

Tänker du på hur du kan bevara din mat? I var fall ifall man vill att sylten ska hålla en aning längre. Man kan natriumbensoat köpa i vanliga butiker och online och detta konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är de facto det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du näppeligen får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om precis samma ämne som det som finns i det gröna.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur bra detta ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det enbart naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver klara sig lite längre.

Är natriumbensoat en säker produkt för matlagning?

Det är betydelsefullt att införskaffa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska fungera måste produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt alltid för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Angeläget med god hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Det här är vanligare än vad man tror och samtliga som använder disktrasa samt skärbräda ska veta att detta är produkter som kan ha mer bakterier och hälsovådliga ämnen än en ordinär toalett har.

När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det också betydelsefullt att du använder dig av en bra produkt som icke har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa icke på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att också vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat och hur ditt kök ser ut. Det är antagligen mycket viktigare att du gör rent trasan på rätt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Klicka här nu för ytterligare information

Du behöver nämligen inte oroa dig och tänka på vilka andra produkter som du kan använda dig av som konserveringsmedel för natriumbensoatet är säkert då man använder det på rätt sätt i ett rent kök.