Nu kan du enkelt göra din egen lakrits

Laktits är det många som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som likaså kallas för salmiak.

lakritsgodis

Använda lakritspulver för att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan producera ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är ej så svårt som man kan tro. Man kan faktiskt få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt redskap. Egentligen så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt inte begriper hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Av och till så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Skojsamt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går också bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man ej behöver vara rädd för att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken enbart för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så eventuellt man ska vara lite försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.