Silikonslang används offentligt i sammanhang där man behöver en transparent och flexibel slang

Exempelvis i läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt använd.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- eller peroxidhärdad silikon i lämplig dimension.

Man får därmed en slang som är så smakligt som immun mot påverkan av kemikalier. Igenom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet samt även begagna undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt syre.

Till dessa binds alltemellanåt olika art av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med vatten samt är relativt tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är mjuk och formbar före den innehar härdat. Materialet används bland övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är i huvudsak framtagen för att transportera luft alternativt fluid. Slangen har många depå armering för att fixa höga arbetstryck. Idealisk att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna art av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester eller Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik eller vid framställning av livsmedel. SH innehar genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A klass. Mer info: På denna sajten.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.