Snygga till bilen då vintern är över med oxalsyra för verkningsfull rostborttagning-formaterad

Plötsligt dyker de där fula rostfläckarna på bilen fram. För att eliminera rost på säkert sätt så gäller det att välja en metod som inte kommer att förstöra metallen och som heller inte är riskfull för dig. Det finns oxalsyra båt, bil och andra metallytor kan bli som fullkomligt nya av.

flygrost

Så utför du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en hållfast karboxylsyra som kan vara farlig om man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska också beskydda ögon och händer då man vill avlägsna rostfläckar med denna syra, och man ska absolut inte provsmaka produkten!

Du kan införskaffa fräsch oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som funkar som en fälgtvätt och som är mycket populär bland båt- och bilägare. Men man måste icke handla märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som till exempel i rabarber. Och man kan faktiskt få dän rost med rabarber men då ska man gnida på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao samt spenat men i livsmedel så är mängderna mycket små och för den skull så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få bort rostfläckarna på små samt stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är ej så invecklat som man kan tro och det här är minsann något som samtliga kan göra. Oavsett om det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gnida området som färgats med oxalsyralösningen.

Ifall det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därnäst spola av. I och med att detta ämnet är frätande samt farligt att inmundiga så gäller det att behandla det på rätt sätt.

Små barn ska inte få tillgång till oxalsyran och man skall fundera på att bevaka händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Ifall det är så att man av tabbe får i sig mycket syra så gäller det att få hjälp omedelbart. Det har faktiskt hänt att en person har dött av att få i sig flera gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten därför att få en bra lösning så det rör sig inte om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart relevant att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan besvär spolas ut i avloppet.

Ska man mixa själv eller köpa färdigblandat?

Det är inte svårt att mixa själv men för många så kan det vara komfortabelt med en färdig tvätt som innehåller syran och möjligen andra ingredienser som också är med och verkar för en attraktiv yta. Bra tips på denna länk.
Vad man väljer är helt individuellt men det kan finnas pengar att spara på att själv blanda fram oxalsyralösningen som man rengör med.