Stor tratt effektivt i många sammanhang

Med hjälp av en stor tratt blir det lättare att transportera vätska från en behållare till en annan. Typiska material på trattar är rostfritt stål eller plast.

När det handlar om större volymer vätska och flödet blir stort på grund av markant mynning på behållaren från vilken man häller, så hjälper en stor tratt till med att inget slöseri uppstår. Ett typiskt exempel är om man ska hälla över bensin i en behållare. I en sådan situation vill man inte gärna spilla då dropparna kan bli dyra. Ytterligare ett exempel på en situation då man föredrar en stor tratt är när man brygger vin hemma. Också då kan spill uppfattas som förhållandevis kostsamt i längden.

En tratt är formad som en kon och i början av den är öppningen som störst och det är även där man häller vätskan. Tack vare att tratten undertill smalnar av och tar form som ett rör så blir det enkelt att kunna styra där man vill att vätskan ska hamna.

Konstruktionens primära syfte är att vätskan oftast ska överföras till en behållare som har en liten mynning, i vilket röret ska få plats. Man bör tänka på att inte hälla för hastigt och ge vätskan den tid som krävs för att flöda ner. Annars blir tratten överfull och rinner över.

tratt

Det är flera som använder sig av tratt i olika situationer som uppstår i köket. En stor tratt är att föredra när man till exempel ska hälla upp saft som man kokar eller hälla upp ingredienser. Klicka På denna länk. I de fall det är besvärligt att komma åt med tratten kan man använda ett böjbart förlängningsrör. Vanligtvis när man köper en ny tratt så ingår ett förlängningsrör. Det kan vara extra bra att använda sig av ett förlängningsrör när man har en stor tratt eftersom den kan vara ohanterlig i somliga situationer.