var är bästa företaget på nätet att köpa en flatstråle ryggspruta, – helst en riktig Berthoud

Här har jag sprungit fram och tillbaka med en rostig vattenkanna. Förmodligen har det sett lite smålöjligt när jag på en stege försökt att fukta väggen alternativt försökt få taket att växa.
Mera vanligt hoppas jag när jag vattnat våra buskar, om än inte helt OK.

Men nu vill jag ha tag i en ryggspruta, med manuell pump alternativt om priset är vettigt en elektrisk – men var hittar man bra sådana att beställa på nätet?

Varenda bensinmack, varuhus äger drällvis av elektriska högtryckstvättar som numera verkar hava blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi äger en liten sommarstuga, nära nog endast en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år beslutat att det skall vara “sladdlöst”.

Jag äger tre, eller i själva verket endast ett par favoritprodukter som jag använder ganska flitigt – eller i lillstugan, endast en om jag ska vara noga.
När vi köpte stugan så var det mesta inte i synnerhet bra skött, antagligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att sköta husen och tomten.

Det var mycket grönt, men inte alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor och hustak och även en hel del buskar var gröna där de ej borde vara det.

Hemma så sköter jag villans tak med och norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa samt alger(om det blivit något en aning). När ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så håller dom sig i många år utan mer insatser från min sida. Där äger jag en Kärcher, så det går fort samt lätt.

På grund av detta skriver jag att det bara i själva verket finns en gunstling i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta favorit i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig och mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- annonsering där dom fuskar när de visar hurdan effektivt något finns.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej äger några fiskar längre), jorden som finns fuktig samt på samma fason som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker upp mikroväxt av något art håller jag fräscht med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan ingenting för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ner åt bara 32 ggr. 1 liter blir 32 liter – det varar i åratal.