Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Fienden var inte ryssen trots allt. Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Coronavirusdödande

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Brukar du desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Gör matinköp mer sällan!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.