Fungerar bakpulver på samma sätt som bikarbonat då man vill göra rent med det?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man hastigt prova, men då man bara har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju fråga om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum samt kök med detta mirakelmedel. Men det finns likaså andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

hosta

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett ifall man ska baka scones alternativt en delikat chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att erhålla god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. De facto så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan icke använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte detta detsamma som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är detsamma som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en mix av åtskilliga ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. Ifall du ska feja med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer självklart även att beskåda verkan med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det rent. Men ultimata effekten får man med den förädla formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Ifall du vill företa en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du därefter behandlar diskbänk, handfat samt toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för skilda behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se samt i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. Merbikarbonat tänder Info HÄR.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man relativt snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar allt sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar samt smuts. Omvänt sett så är det ej lika självklart.

Dessutom så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar samt putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning samt kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på detta viset en lätt match.