Hur fungerar C-vitaminer som kosttillskott?

Det är faktiskt icke så dumt med kosttillskott för betänk hur många som använder sig av en bestämd diet därför att gå ned i vikt. Ifall man utesluter många matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man också utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man inte får tillräckligt med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är samma sak. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt fint idag samt imorgon

Ifall du är bekymmersam för att du kanske lider av cvitaminbrist så ska du känna till att du knappast riskerar skörbjugg. Det krävs svårartad underskott under en längre tid för att tänder ska börja falla ur munnen på en. Men man kan ju ha ont av andra symtom som kan bli till då man icke får i sig nog med C-vitamin.

paprika

De ultimata kosttillskotten som du kan nyttja dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Detta kan vara bättre än fullkomligt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre effekt än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan observera god verkan av skilda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och det här kan vara ett fint alternativ för den som tycker att det känns besvärligt att börja äta mer frukt och grönsaker. Mer info.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos om man får i sig för mycket av tabletter alternativt brus. Men detta betyder inte att man kommer att bli allvarligt sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av överdriven av detta vitamin om man har besvär med till exempel njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man intaga 85 mg per dag och när man ammar så kan man öka dosen till 100 mg.

Samtidigt skall man känna till att upptäckaren av c vitaminet själv intog flera gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara aktsam med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format exakt som vanligt godis men om barnet äter upp en hel behållare genast så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och dessutom vara redo på att det här kan resultera I magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning och andra åkommer förbrukas c snabbt. Att ha nog med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man kvickt ska ta extra c vitamin, kanske 3-4 gram dag, till man blir kry.

Behöver man minsann kosttillskotten ifall man äter frukt?

Detta är en god fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket sällsynt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt och grönsaker året om. Under somliga perioder så möjligen man har behov av lite mer och då är kosttillskotten en hjälp därför att man möjligtvis ej alltid kan inta så mycket frukt och grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.