Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Alla vet inte att de har influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

antibakteriell

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Corona dök upp i världen under våren 2020. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Gör vad du kan för att undvika smitta

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Så gör du! Det är inte så komplicerat. Köa inte för att köpa handsprit. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Tänk handtvätt istället

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Kanske till och med flera gånger bättre.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Glöm inte att spola av händerna efteråt. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Det är inte så. Det viktigaste är att viruset dör. Vissa virus sprids genom luften. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Många virussorter är immuna mot alkogel. smittstopp Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Smitta kan segra över handspriten.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Stå längre ifrån människor med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.