Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. Har du handtvål hemma? Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Många apotek sålde slut på handsprit. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Vi har känt till det länge.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

handsprit

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Skölj av händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Tänk på att även ha tvål i köket. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

Så kan viruset nå dina händer!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. handdesinfektion dax Du måste tänka utanför handtvål boxen.

Har du bakteriedödande medel hemma? Det är av stor betydelse. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Försök att interagera med andra. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Alla måste hjälpa till

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Köp därför hem både spray och tvål. Överallt.