Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Då är händerna rena.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Du kommer inte undan bakterierna. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Skydda dig året om

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Det får inte ta slut. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

Ytdesinfektion

Detta är ytdesinfektion

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.