Skräm bort djuren med blodmjöl

Blodmjöl är en fantastisk produkt trots sitt någorlunda obehagliga namn, Har man problem med rådjur och kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man prova att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Detta blodet är fullt av protein samt lättlösligt kväve. Pulvret passar bra som gödning till växter såsom sallad, spenat, kål samt olika lökar. Också buskar och träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: handla en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du sedan skall äta. Då är järnet samt andra nyttigheter av samma kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används ofta som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan även fungera avskräckande på rådjur, kanske till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl samt blodmjöl som ett smart komplement till varandra

Det rekommenderas ofta att man använder sig av både blodmjöl och av benmjöl då man vill få förnäm gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är bra. Benmjölet är bra som växtnäring till olika typer av växter samt blodmjölet är speciellt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Ifall det är så att Bambi ofta kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge effektiv rådjursavskräckning därför att rådjuren inte tycker om blod-lukten.

Man kan göra det här på lite olika vis. Dels så kan man helt enkelt sprida ut mjölet över rabatter och omkring träd som ska skyddas och dels så kan man göra en mix med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken alternativt pålen kan man sedan ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit därför att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte svårt att göra en blandning med vatten (och om man vill med även ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt illa. Också människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva repetera proceduren efter några veckor eftersom lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En stor fördel med den här avskräckningstekniken är att den är trygg för människa samt djur. Därjämte så är det känt att detta funkar bra. Man behöver nämligen inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller utföra annat som kan ofreda grannar och andra djur som man inte störs av.

Det är heller inte särskilt kostsam att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) samt andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt illaluktande blandning. Klicka nu för fullständig information från allt-fraktfritt.se/blodpulver-livsmedelskvalitet-1-2-kg-i-stroare.html. Man kan ju börja med att ställa ut käppar med oasisbitar för att därpå fylla på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.